Министърът на спорта Красен Кралев присъства на откриването на новата футболна база до резиденция Бояна. Събитието бе уважено от почти целия ни футболен елит, както президента на УЕФА Александър Чеферин и хърватската легенда Звонимир Бобан, който е представител на ФИФА.

"Днес е чудесен ден за българския спорт и футбол. Поздравявам БФС и цялото футболно семейство с откриването на новия дом на българския футбол. Когато има нова спортна инфраструктура, успехите не закъсняват. В историята остават тези ръководители, които оставят нещо полезно за спорта и успеят да поставят тухла върху тухла. Такъв е Боби Михайлов. Не знам с какво ще го запомнят - дали с успехите на футболния терен, или с това, което направи тук с екипа си", каза Кралев на церемонията.

"Това наистина е уникално съоръжение. Специални благодарности за УЕФА за подкрепата и средствата. Вярвам, че съвсем скоро възраждането на българския футбол ще е факт. За първи път от много години държавата протегна ръка на футбола и бъдете сигурни, че това сътрудничество ще продължи и в бъдеще", завърши министърът.
СВЕТЛИН ТОНЕВ/БЛИЦ