Лудогорец е направил оферта на бразилския Васко да Гама. Предложението е за правата на 20-годишното ляво крило Ерик Маркус, информира журналистката Алине Настари от „TNT Sports“.

Според нейната информация грандът от Рио де Жанейро и футболистът с четири мача за младежкия национален отбор на Бразилия вече обмислят офертата на българския шампион. Не е изключено да се стигне до сделка, тъй като Васко да Гама иска да облекчи бюджета си, за да може да привлече желаните трансферни цели.

Счита се, че „орлите“ са предложили да вземат Ерик Маркус под наем за една година срещу 1 милион евро и опция за откупуване.

Младият флангови футболист е продукт на школата на Васко да Гама и през 2023 г. дебютира за първия отбор. В рамките на календарната година изиграва 24 мача във всички турнири, в които вкарва два гола и прави две асистенции.

От началото на 2024 г. Ерик Маркус е взел участие в общо осем срещи, но все още няма попадение или голово подаване. Специализираният сайт Transfermarkt оценява лявото крило на 1,5 милиона евро. Ерик Маркус може да бъде ползван и по десния фланг, както и като втори нападател.

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025