ЦСКА е направил оферта за нападателя Андреас Кацантонис от кипърския Кармиотиса. Само преди преди две седмици двата клуба осъществиха успешен трансфер, след като бившият вратар на „армейците“ Димитър Евтимов премина в тима от Острова на Афродита.

Предложението на „червените“ удовлетворява финансовите претенции на Кармиотиса. Президентът на клуба Ставрос Димостенус е категоричен, че решението за трансфера ще бъде взето от треньора Софронис Августи, който движи всички въпроси по селекцията.

24-годишният Андреас Кацантонис играе за Кармиотиса от миналото лято, като през сезон 2023/24 има 19 гола и 5 асистенции в 35 мача от всички турнири. През кариерата си е носил екипите още на Омония (Никозия), АПОЕЛ (Никозия), Агия Напа, шведския Далкурд и гръцкия Пансерайкос.

Според сайта "Transfermarkt" цената на бившия младежки национал на Кипър е 600 000 евро. Договорът му с Кармиотиса е до лятото на 2027 г. Както е известно, привличането на нападател е един от трансферните приоритети на ЦСКА за това лято.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025