Двама богати българи помагат на Димитър Бербатов в битката за президентското кресло на БФС, научи БЛИЦ. Те са финансирали Митко при няколкото му обиколки из България, където той се срещна с много футболни клубове.

„Бербатов не плаща сам разходите си. Помагат му други хора. Единият е бивш член на Управителния съвет на ЦСКА отпреди немалко години. Другият е бивш член на Изпълкома на БФС“, заяви наш източник.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

На въпрос на БЛИЦ: „Бившият член на Изпълкома кога е бил част в ръководството на БФС и свързан ли е с футбола в момента“, получихме лаконичен отговор, в който всъщност няма… отговор: „Нека не открехваме повече завесата“.

Както е известно, Бербатов и неговият екип си спретнаха сами конгрес в петък, 18 март. Митко беше избран за президент от 76 клуба, а действията му предизвикаха голям скандал. Както БЛИЦ вече писа, тези дни ще има реакции от ФИФА и УЕФА. В сряда пък Изпълкомът на БФС ще има сбирка, на която най-вероятно ще нанесе тежки санкции на въпросните клубове, присъствали на алтернативния конгрес в НДК. 

"Много е любопитно какво се е случило с гласовете за Бербатов през октомври. Тогава на конгреса той събра 230 вота, а Боби Михайлов - 241. Сега Бербатов получава само 73.  Защо се появи такава огромна разлика?", коментират във футболните ни среди.