Защитникът на Славия и националния отбор Андреа Христов е договорен за Козенца. Агентът на играча - Петьо Костадинов, съобщи пред БЛИЦ, че сделката между "белите" и италианския клуб от Серия "Б" е факт.

22-годишният Христов беше желан от редица отбори, сред които Фрозиноне, Мидтиланд и Легия (Варшава), като е предпочел Козенца, където беше и през 2019 г. като преотстъпен от Славия. 

Сега не става въпрос за нов наем, а директна продажба на играча в италианския отбор, в който преди години игра бившият нападател на ЦСКА Петър Жабов.  

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Честита Коледа на всички! Потвърждавам добрата новогодишна новина, че споразумението за сделката между клубовете е факт. Отлични са условията и за играча", обяви Петьо Костадинов пред БЛИЦ.

"Абсурдно е от професионална гледна точка да разкривам параметри, клубовете решават дали да ги обявят. Говорим за директна покупка на играча. Договорът му ще е за 4 години. Още в първия работен ден след празниците ще се премине към подписването на контракта между клубовете и стиковка на документите, за да може облекчено всичко да мине през ТМS системата на ФИФА. Живот и здраве всичко по договора на Андреа ще бъде подписано след Нова година. И причината е само една - той е във ваканция и никой няма намерение да му я прекъсва. Разговарях и с него, вървим към финал", добави агентът на национала.

"Що се отнася до другите варианти - едно е обявяване на намерения и задържане с търговска тактика или изпращане на оферти, които са лакмус за нестабилност на отсрещния, и съвсем различно, когато е налице конкретика със сериозно и професионално oтношение към сделката, както в нейните финансови измерения, така и в подхода. Няма да крия, че когато разговаряхме и стана дума за Фрозиноне, Козенца вече преговаряше със Славия за установяване на параметрите по сделката, които със сигурност са демонстрация що се отнася до нивата за високия авторитет на софийския клуб и уважението на италианците към него", подчерта Петьо Костадинов.

"Предстоящият трансфер не би трябвало да учудва никого. Андреа имаше изключително успешна практика в Козенца като невръстен, но тогава клубът, който беше със същия президент, просто не можеше да си го позволи веднага", обясни още футболният агент. 

"Към този час потвърждавам пълна договорка между клубовете и старт на работата по подписването на контракта между тях. Условията на играча са договорени, финализирането на контракта ще бъде около 10 януари", каза Костадинов.

"В личен план изпитвам изключително удовлетворение, че стигаме дотук след 8-годишно усилие - сам и в екип, като през цялото време, с едно-две изключения, интересът към Анди винаги е бил от италиански клубове - Ювентус, Дженоа, Палермо, Фрозиноне, Беневенто, Пескара и др.", добави Петьо Костадинов.

Припомняме, че в Италия играе и братът-близнак на Андреа - Петко Христов, който е част от участника в Серия "А" Специя.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022