Бившият футболист и настоящ директор на ДЮШ на "Левски" Даниел Боримиров даде интервю пред bgonair.bg. В него той говори за ситуацията на "Герена".

"Състояните на детско-юношески футбол не е на добро ниво. Желанието и старанието на всички колеги е да вдигнем нивото, за да виждаме повече деца от школите в мъжките отбори. Работим в тази насока. Държавата е абдикирала от спорта в последните повече от 20 години. По мое време имаше повече бази. Днес виждаме, че всяка площадка е застроена и децата няма къде да играят. Докато ние използвахме улицата като начин за усъвършенстване и за изграждане на личността. Това също се отразява. Поколенията се менят. Децата се развиват различно. Компютрите влязоха много в употреба и приоритетът на децата е друг, заяви Боримиров.

- Един европейски отбор разполага с 6-7 затревени терена, още 2-3 изкуствени. Направете сравнение с българските...Работата е трудна, тъй като трябва да се създаде сериозна организация, за да може да реализираме нашата концепция и цели. Всичко изисква много лишения. Аз съм всеки ден на Герена, от сутрин до вечер, седем дни в седмицзата. Дори и на празниците съм тук. Един човек, когато обича работата си и иска да промени нещо, трябва да се лиши от личния си живот.

Това, с което започнахме, е ремонт на съблекалните. Изградихме четири нови, защото старите съблекални бяха в много лошо състояние. Имаме чисто нов терен и смея да твърдя, че той е най-добрият изкуствен в България. Искаме да направи още един. Мисля че сме единственият отбор, който разполага с двама кондиционни специалисти, с двама треньори на вратарите и двама методисти. На всяка тренировка присъства по един от тях. При нас нещата са много сериозни. Работи се сериозно! Поставили сме си задачи и в края на годината ще видим кой как се е справил. Важното е, че напоследък все повече деца искат да тренират при нас. Ако продължаваме по този начин, ни очаква по-светло бъдеще."


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015