Президентът на Спартак (Варна) Павлин Николов похвали футболистите си след нулевото равенство с Левски в мача от 7-ия кръг на efbet Лига. Бизнесменът говори и за Александър Томаш, който си тръгна от клуба, за да застане начело на ЦСКА.

„Не искам да влизам в подробности, но съм казал - пожелавам успех на Александър Томаш. Успехът обича смелите, той каза, че е смел, но постъпките, които бяха направени, не бяха спортсменски. Ние играхме срещу Левски, другите Литекс ли бяха, ЦСКА ли бяха, бихме ги 3:0, пак ще си ги бием. Играхме срещу Левски, не срещу Литекс или ЦСКА“, започна Николов.

„Миналата събота нашият отбор играе с Ботев, отива, бие в Пловдив, казах им, вие играхте, вие бихте, вие сте пчеличките, вчера беше Томаш срещу тях и паднаха (б.р. - загубата на ЦСКА с 0:1 от Ботев Пд). Литекс, ЦСКА, пак ще си ги бием", отсече босът на Спартак.

"Иван Цветанов е временен треньор, благодаря на Ванката, на него сърцето му е детско-юношеската школа, справя се перфектно. Случих на човек, мислех си, че ще е така и с Томаш“, продължи Николов.

„Само компенсациите на футболистите, които е освободил Томаш, са повече от тези 240 000 лева, това е само капка в морето. Пътят си е негов, желая му успех, желая успех на ЦСКА, макар че по този начин не се прави, не е феърплей“, коментира той. 

„Договорите на футболистите нямат откупна клауза, аз не продавам. Селекцията на Спартак не е приключила, ще трябва да освободим един-двама, взимаме още трима, вече са с предварителни договори. Селекцията е направена не само от Александър Томаш, а от сериозен колектив с много хора, включително и аз, и Асен Миланов, и Симеон Христов, и Кирякос Георгиу. Питайте Томаш кой му помага в селекцията, Кирякос винаги е бил в екипа. Имаме хора, които гледат и отвън, говорим за скаути“, обясни босът на Спартак.

„И аз изстрадах много, вървим напред, нямам намерения да се отказвам. Постъпката на Александър Томаш и ЦСКА като ръководство просто ме мотивира. Въпросът е да се учим от грешките. Всичко се прави с хора, за съжаление някой път хората не излизат съвсем хора. Не знам кой ще е новият треньор. На базата на това, което е изградил Спартак като име, а това е коректност, че тук винаги са се плащали заплати, премии, терените са супер, това допринесе към днешна дата да имам над 10 кандидати за треньори", завърши Павлин Николов.

 подкрепя българския спорт

efbet Лига - сезон 2024/2025