ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Ботев (Пловдив) официално поиска оставката на шефа на Съдийската комисия към БФС Виктор Кашай. „Канарчетата“ направиха това със специална декларация. Тя е разпратена до останалите клубове от efbet Лигата, от които „жълто-черните“ търси подкрепата в желанието си унгарецът да бъде освободен от поста.

Като причина за своето искане Ботев (Пловдив) посочва системните грешки и неквалифицираната работа на реферите, които влияят негативно на качеството и имиджа на родния футболен шампионат.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Това е втора декларация на „канарчетата“. Вчера те официално недоволстваха от работата на ВАР и съдиите при загубата им от Лудогорец с 0:1 в неделя. Беше поискано определени рефери повече да не ръководят мачове на тима от първенството.

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА ДЕКЛАРАЦИЯТА НА БОТЕВ
Ботев Пловдив официално инициира действия срещу ръководството на Съдийската комисия към Българския футболен съюз и в частност срещу председателя ѝ - Виктор Кашай.

Клубът ни е твърдо решен да търси подкрепа от другите български клубове и заедно да поискаме оставката на г-н Кашай.

Вярваме, че системните грешки и неквалифицираната работа на съдиите влияят изключително негативно на качеството и имиджа на българския шампионат. Още повече, че те все по-често са определящи и за крайните изходи от мачовете у нас.

Убедени сме също така, че и множество други клубове, подобно на нашия, вече са станали жертви на необяснимите решения на българските рефери от началото на сезона. Решения, които явно г-н Кашай смята за напълно в рамките на нормалното.

Нормално ли е обаче при съществуването на ВАР система българските съдии все по-рядко да разчитат на собствената си експертиза и все по-често да посягат към слушалката или монитора? Те за жалост обаче никак не им влизат в употреба, защото въпреки тези технологични удобства, грешките не само не намаляват, а абсолютно парадоксално се увеличават.

В добавка към това следва да отбележим, че председателят на Съдийската комисия - г-н Кашай, съвсем логично не забелязва тези грешки, тъй като неговото време в България е силно лимитирано. Предпочита се връзка по телефона и разредени онлайн срещи. Наблюдението и анализът липсват от неговите методи на работа. Липсват и събрания на Съдийската комисия.

Цялата тази хаотична, безотговорна и непрозрачна обстановка в българското съдийство го върна с десетки години назад и доведе до две явни тенденции, срещу които ние се обявяваме твърдо против - толерирането на определени отбори и подкрепата и поставянето на “чадър” над конкретни съдии.

Ботев Пловдив е клуб с дългогодишни традиции в българския футбол. Жълто-черното семейство е едно от най-верните в родния спорт. Когато някой се опитва съвсем целенасочено да му вреди, ние няма как да не реагираме.

Приканваме всички български клубове да подпишат нашата декларация и заедно да се обявим против ръководството на Виктор Кашай и да поискаме неговата оставка.

Време е да се противопоставим на задкулисните действие в българското съдийство.

Дойде моментът за решителни действия.

Сигурни сме, че те ще бъдат в интерес не само на Ботев, но и на целия български футбол.

С уважение,
Ръководството на Ботев Пловдив

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
  
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК