След като Дориан Бабунски напуска Ботев Враца, елитният клуб ще може да направи и подходящи входящи трансфери, тъй като в касата на клуба ще влязат свежи пари.

Първото спрягано име е на колумбиецът Томас Мая, който може да се смята за сигурно ново попълнение по информация на dsport. 25-годишният ляв бек ще бъде четвъртото ново чуждестранно попълнение на врачани през зимата.

До този момент играчът не е излизал да играе зад граница. Първият професионален отбор на Мая е Атлетико Насионал. След това той играе за тимовете на Леонес, Депортиво Пасто, Атлетико Уйла и Санта Фе. За последно Мая играе за Кукута Депортиво.

Договорът на левия бек с Ботев Враца ще бъде до края на сезона.

В същото време се очаква и бившият нападател на Лацио Браян Переа да заиграе във Враца. 28-годишният футболист ще подпише договор с клуба до края на сезона.

Переа има богата кариера. Тя започва в Депортиво Кали, след което през 2013 година следва трансфер в Лацио. Той остава собственост на италианския гранд до 2018 година. Колумбийският нападател има само 24 мача и един гол за „римските орли“ в този период.

В тези пет сезон той е преотстъпван на Перуджа, на два пъти във френския Троа и в испанския Луго.

Последните му два отбора са колумбийският Санта Фе и аржентинският Темперлей.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022