Изходящият трансфер на Дориан Бабунски от Ботев (Враца) явно вече е факт. Потвърждение за това идва от официалната страница на клуба във „Фейсбук“, където врачани се сбогуват с национална на Северна Македония. Ботев определя трансфера на нападателя като скромен за европейските стандарти, но от огромно знамение за клуба.

Както е известно, вчера стана ясно, че Бабунски най-вероятно ще премине в унгарския Дебрецен, където играе и неговият брат Давид. БЛИЦ първи писа, че Унгария е възможна дестинация за Дориан.

Счита се, че в касата на българския отбор ще влязат 100 000 евро, каквато е откупната клауза на футболиста. Заплатата на нападателя ще бъде в рамките на 15-20 000 евро, което огромно увеличение спрямо сегашното му възнаграждение от 2000 евро.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

През настоящия сезон Дориан Бабунски участва в 18 мача на Ботев (Враца) в efbet Лигата, като в тях се отличи с 10 попадения, което е точно 50% от всички реализирани от клуба голове. 25-годишният македонец не успя да се разпише в двата си мача от турнира за купата на България.

ОФИЦИАЛНОТО СЪОБЩЕНИЕ НА БОТЕВ (ВРАЦА)
Клубът, феновете и всички врачани изпращаме Дориан Бабунски с аплодисменти и благодарност за всички хубави моменти, които изживяхме заедно в Ботев Враца. Освен, че е страхотен футболист обаче, той даде урок по мъжество и професионализъм. Защото на негово място мнозина щяха да започнат да се пазарят с клуба "да ги пусне да се развиват" без финансови претенции. Или да изчакат няколко месеца и да си тръгнат като свободни агенти за по-добри лични условия. Да не говорим колко медийни заглавия можеше да генерира екипът му в последния месец, ако Дориан не бе здраво стъпил на земята.
Това, което го отличава и с което се надяваме да е дал пример на по-младите ни футболисти, е че през цялото време не спря да работи (дори на Коледа), знаеше си цената и беше категоричен, че Ботев Враца трябва да спечели от сделката с неговия трансфер!
Знаем, че без Бабунски ще ни бъде много трудно, но сме щастливи, че реализираме трансфер в Европа. Скромен за европейските стандарти, но огромен като значение за нашия клуб.
Когато пристигна някои се смееха на многото нули в статистиката му, други на името на отбора от къде идва, а трети дори разнищваха родословното му дърво. Накрая всички скандираха името му!
Надяваме се Дориан Бабунски да продължи да чувства Враца като своя футболен дом и врачани като своето футболно семейство и след много важни голове и значими успехи да се върне да завърши кариерата си при нас. Винаги ще бъде добре дошъл!
Успех!

Самият Дориан Бабунски използва профила си в „Инстаграм“, за да сподели чувствата си на раздяла с Ботев (Враца).

„Дойде моментът да се разделим, искам да благодаря на този клуб и на всички треньори, че ми дадоха шанса да правя това, което най-много обичам, да играя футбол. За моите съотборници, които са единствените, които наистина знаят колко труден е този път, вие сте герои. Но не само това, нося със себе си и безусловната подкрепа на всички врачани. Никога не е лесно да играеш в чужбина, но вие ме накарахте да се почувствам у дома и за това, от сърце, ви благодаря. Ботев Враца е в добри ръце, бъдете заедно, бъдете силни. Само Ботев!“, написа нападателят.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022