Напрежение, масов бой и арести се разиграха след мача Етър – “Левски” (0:3) във Велико Търново. По-рано през деня “сините” се класираха безпроблемно за четвъртфиналите за Купата на България след убедителна победа на стадион “Ивайло”. Около 10 хиляди зрители изпълниха съоръжението и създадоха красива атмосфера. По време на двубоя нямаше никакви инциденти, но след края агитката на “Левски” е била нападната.

Полицаите са задържали 16 младежи от Велико Търново. Говорителят на областната дирекция на полицията във Велико Търново Мариана Христова уточни, че арестуваните са група младежи и не са фенове на Етър.

“Самата среща протече нормално. Инцидентът е възникнал след края на мача. Група младежи от Велико Търново са предизвикали скандал и сбиване с фенове на “Левски”. Групата наброява 16 човека и е задържана. Няма тежко пострадали, един автомобил е със счупено стъкло. Привържениците на “Левски” преди мача са отседнали в заведение в града, не са си платили сметката и са счупили чинии. Задържаната група или е била в заведението, или е близка до собственика. След това са прчакали привържениците на “Левски” и са ги нападнали. Това е по първоначална информация, все още се работи по случая”, заяви Мариана Христова./БЛИЦ