Валери Божинов даде интервю за клубната телевизия на Левски след като се подписа нов договор с клуба. Нападателят благодари за шанса да продължи да играе за „сините“.

„Първо искам да благодаря на всички хора в клуба - на Наско Сираков, на Павел Колев, на Живко Миланов, на всички хора, които ми дадоха възможността да бъда част от Левски, отново да играя в този велик клуб, с тази велика публика. Благодаря на феновете, които бяха зад мен и искаха да остана в клуба. Без подкрепата на съотборниците ми, на ръководството и на феновете сигурно нямаше да се осъществи този трансфер. Искам да благодаря на всички, че преподписах за още една година с любимия си клуб Левски и ще мога да играя пред тази велика публика“, каза Божинов.

„Никога не съм крил, че искам да остана в Левски за още една година. Разговаряхме на тази тема с г-н Сираков и г-н Миланов. Моето желание беше да остана още една година като футболист. Иначе г-н Сираков ми беше предложил и други постове, но на този етап помолих да остана и да помогна на отбора, защото мисля, че мога да дам още много и на моите колеги в съблекалнята, и на Левски, и на публиката. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Познавам себе си, знам, че се работя, боря се на макс, за да съм в оптимална форма. Аз го казах и днес на г-н Сираков и г-н Миланов, че нямам претенции за игрови минути. Моето желание е да помагам в съблекалнята на момчетата, има доста млади момчета и те имат нужда от футболист като мен. 

Да им се помага, да им се говори, да им се дават указания и съм благодарен, че получих възможността да остана още една година в любимия си отбор и да играя за тази велика публика“, продължи Божинов.

„Клубът е в много тежка ситуация. Надявам се до няколко дни или до края на месеца всичко да се стабилизира и да бъда така, както ние искаме да бъде. Да, наистина започнахме подготовката с много проблеми. Доста футболисти напуснаха, основни футболисти, които бяха важни за отбора си тръгнаха. Но затова дойдоха доста млади момчета от школата и аз съм сигурен, че бъдещето на клуба е с тях", подчерта той.

„Колективът е страхотен, изграден от млади момчета. Те почти половин година играха за първия отбор и са натрупали опит. Колективът е супер, има настроение, когато тренираме. Когато се шегуваме, се шегуваме, но когато трябва да играем, сме сериозни. Виждам добро лице, Левски играе добър, приличен футбол. Но трябва време. Когато си в Левски, знаеш, че винаги трябва да се бориш за големи цели. Сега голямата цел е клубът да се спаси, нашите фенове да ни помагат в този труден момент, защото имаме нужда от тяхната помощ“, каза Божинов.

"За контролата със Славия утре обявявам код синьо. Искам целият стадион да бъде син. Всички наши привърженици да бъдат облечени в синьо и всеки един, който е на стадиона, да е облечен в синьо. Обявявам код синьо. Дали ще са 10, 15, аз се надявам колкото се може повече публика да има, но всички да бъдат облечен в синьо", добави нападателят.

„За пореден път искам да им благодаря. Поклон пред тях, защото без тяхната помощ и съдействие със сигурност клубът нямаше да оцелее. Благодаря им от все сърце. Те наистина правят чудеса за Левски. Да не спират да го правят! Да не спират да помагат, да подкрепят отбора, защото без тях няма как да успеем. Сигурен съм, че те няма да си оставят така клуба. Да продължават да помагат. Надявам се ние като футболисти, когато излезем на зеления терен, да оставим сърцето и душата си и да ги радваме с хубави игри, с победи и с успехи. Така може да им се отблагодарим. Когато сме единни, когато сме компактни и работим в една посока и сме един юмрук, ние ще успеем. Само Левски!“, завърши Божинов.

Efbet Лига - сезон 2021/2022

 

️Божинов: Обявявам код "синьо". Искам целият стадион да бъде син! #НикойОсвенНасСамите #ВсичкиЗаЛевски

Публикувахте от ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI в Петък, 16 юли 2021 г.