Бразилецът Евертон Джилио-Том ще пристигне до часове в София и веднага след това ще подпише договор с Локомотив (Сф), научи БЛИЦ. Контрактът ще бъде за срок от 1,5 години.

“Чакаме го всеке момент да пристигне. Купихме му билет за 18 януари. Щом кацне в София, Том само парафира с нас и ще го закараме за лагера на отбора в Сандански”, заяви изпълнителният директор на клуба Георги Марков. В “Надежда” очакваха отговор от южноамериканеца в продължение на две седмици. Той си уреждаше трансфер в отбор в Бразилия, но след като сделката пропадна, каза “Да” на “червено-черните”. Том ще дойде в “Надежда” като свободен агент.

Първи БЛИЦ съобщи за привличането му в столичното Локо още преди месец и половина. Том отиде в Перник през зимата на 2011 г., след като на практика бе принуден да си тръгне от Локо (Пд) след 3 години на “Лаута”. Халфът рита по нашите терени от 2007 г. и няма нужда от адаптация.

С пристигането на 26-годишния халф селекцията на треньора Емил Велев почти сигурно приключва. Преди него бяха привлечени общо 7 нови футболисти. Там вече са Бранимир Костадинов, Крум Бибишков, Искрен Писаров, Ивелин Янев, Николай Николов и Божидар Митрев. Французинът Жереми Родригес също може да подсили "железничарите". През следващата седмица на проби са чакани и друг бразилски халф, както камерунецът Мартен Абена. Милен Димитров/БЛИЦ

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ