Локомотив (Сф) ще посрещне ЦСКА в Своге в първия четвъртфинал за Купата на България. Поне това е желанието на ръководството на “червено-черния” клуб. Две дербита ще има в четвъртфиналите на турнира. Освен сблъсъкът между “армейците” и “железничарите”, другото е между "Левски" и Литекс.

ЦСКА гостува в първия мач, но все още няма яснота къде ще се играят двубоите. “Ние искаме да приемем противника на стадион “Чавдар Цветков” в Своге. Не ни устройва да “домакинстваме” на “Славия” в Овча купел или на “Герена”. Именно Своге ще заявим като желание пред Професионалната лига и пред БФС да играем с “армейците”.

Там при всички случаи ще им се стъжни на цесекарите. Ще видим обаче какво ще стане и дали ще ни разрешат, заяви изпълнителният директор на Локомотив Георги Марков пред БЛИЦ. – Не ме интересува какво е мнението на колегите от ЦСКА. Този път те трябва да се съобразяват с нас.”

Засега е ясна датата за първия мач за Купата на България. Той ще се играе на 13 март (сряда). Първоначално беше обявено 24 февруари, но треньорът на “железничарите” Емил Велев възропта срещу това.

Впоследствие се разбра, че и другият предложен вариант по време на жребия – 2 март, не е подходящ, тъй като тогава ще бъде подновено първенството на "А" група. Така се стигна до избора на 13 март. Съществува и минимална възможност дербито да се проведе на стадион "Локомотив".

Както е известно, Локото заяви три стадиона за домакинствата си през пролетния полусезон от първенството. Първи вариант е съоръжението в квартал “Надежда”, ако получи дългоочаквания лиценз. Като резервни варианти са посочени “Славия” и “Чавдар Цветков”. Милен Димитров/БЛИЦ


СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ