Централният защитник Николай Николов в крайна сметка склони да премине в Локомотив (София). Разтрогналият по взаимно съгласие с Черноморец преди две седмици футболист тренираше с "железничарите", но отказа да подпише договор, въпреки желанието на треньора Емил Велев.

31-годишният бранител се надяваше на трансфер зад граница, като това е основната причина да не бърза с подписването на контракт с роден тим. Роденият в Гоце Делчев играч вече има опит в чужбина, след като прекара над 12 месеца в Армения с тима на Бананц (Ереван) през 2010 г. Именно в бившата съветска република си уреждаше трансфер здравенякът. След като пропадна варианта за чужбина, той склони да остане в България поне още 6 месеца. През този сезон Николов изигра в "А" група пет мача и отбеляза един гол за Черноморец. Юношата на “Левски” става седмият нов футболист в зимната селекция на тима от “Надежда”.

Там вече са Бранимир Костадинов, Крум Бибишков, Искрен Писаров, Ивелин Янев и Божидар Митрев. Французинът Жереми Родригес също може да подсили "железничарите". Очаквани са още бразилецът Том и негов сънародник. На проби в Локо (Сф) ще пристигне и камерунец. Става въпрос за дефанзивния халф Мартен Абена.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ