ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Ботев (Пловдив) представи официално новия си треньор Бруно Балтазар на пресконференция днес, на която присъства и Тодор Неделев. Специалистът обяви, че настоящото десето място на тима не отговаря на възможностите на отбора и подчерта, че ще иска играчите му да играят атакуващо и с голяма интензивност.

Португалецът обеща да развива младите таланти в школата на "канарчетата" и постави участие в Европа сред целите си в клуба.

„Благодаря, че дойдохте тук. Щастлив съм, че имам възможността да застана пред вас и да разговаряме. Много съм впечатлен откъм условия и инфраструктурата, която имаме. Всички в моя щаб са изключително развълнувани, че се запознаха с отбора и моментното му състояние. Вижда се ясно желанието на всички футболисти. Разбирам отношението на футболистите и тяхното разочарование от класирането на отбора. Имаме време за подготовка преди проверката срещу Гигант в петък. Проверката срещу Гигант ще бъде добър тест.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Всички сте запознати със съперника и как се представиха срещу ЦСКА. След това заминаваме за Дубай. Много добър лагер, на който ще имаме възможност да придадем цялата философия и да се запознаем с качествата на всеки футболист. Очакват ни три контролни срещи в Дубай. Ще се изпратим срещу Урал, Спартак Москва и Рига. 

Ако преди началото бях убеден, че това е мястото, към момента Ботев заслужава, сега мога да кажа, че това място не приляга на Ботев. Като спортно-технически щаб и играчи разбираме добре, че моментното състояние не приляга на отбора и ще променим това.

Всички вие се вълнувате от това кои играчи ще бъдат тук и кои ще напуснат, но на този етап е прекалено рано да коментираме. Разбирам и уважавам работата ви и знам, че искате повече информация, но към момента не мога да ви дам повече. Списъкът с играчи е напълно същият от деня, в който дойдох тук. На този етап няма нищо конкретно около новите попълнения.

Бруно Балтазар говори и за философията си на игра, за която се смята, че е повлияна от един от най-известните треньори в света - Жозе Моуриньо.

"Говорих за Жозе Моуриньо, защото е човекът, който промени цялата философия на тренировките в Португалия. Не сравнявам моята философия с тази на Моуриньо, която практикува в Рома. Обичам отборът да владее топката, да играе с интензивност, в момента, в който загуби, да прави всичко възможно да си я върне и с правилния манталитет да печели мачове. Това ще изградим тук.

За втори път съм в България. Много съм впечатлен от Пловдив като град. Във футбола всичко е непредвидимо и може да се промени бързо. Имам дългосрочни планове с клуба. Имам договор до 2024 година. Моето желание е той да се изпълни. През последния сезон опитах за първи път да играя в схема 3-4-3, която за мен бе добра и постигнах доста успехи. Адаптирам се и към 3-5-2. Изпробвал съм много схеми, играл съм с тях. 

Целта пред мен е да променя тази ситуация колкото може по-бързо. Сезонът още не е свършил. Европа също е сред целите. 

Със сигурност младите играчи в клуба имат изключителни качества. Има много млади футболисти, които са започнали своите първи стъпки при мен. Налагал съм изключително много млади играчи, които в момента играят в големи първенства. За мен качествата нямат паспорт. Идвам с една отговорност – да наложа и да създам младите футболисти, които могат да прогресират. Не съм магьосник. Ако имаме петима като Тодор Неделев в нашата школа, ще ги развия и ще ги наложа. Аз и моят щаб ще бъдем много свързани с ДЮШ. Ще наблюдаваме изкъсо нашите момчета от академията. 

Ще подготвя моя отбор по същия начин за мача с Гигант, както например, когато ще излезем срещу Лудогорец. Това, което изповядвам и видите в петък, това можете да очаквате от Ботев и през сезона. Нашата работа е такава, че ще анализираме всеки противник. Винаги ще се учим и ще подобряваме себе си. 

Много съм концентриран върху работата си. Уверен съм. Ако трябва да се притеснявам – бих се притеснявал единствено за семейството си.

Треньорът на вратарите остава от предишния щаб. Гилерме Рамос беше в Англия и Кипър. Той ще бъде мой помощник и сме работили заедно много дълго време. Карлос Маркес – асистент и анализатор. Познаваме се от много години и мога да разчитам на него. Денис Каван – той е човек, с когото сме работили през годините в предишните отбори. Познавам Валентич, срещали сме се. Той е човек, с когото сме обменяли информация и ми помага с интеграцията. Преди няколко месеца бях със своята съпруга и четох, че нещо се е случило в България. Бях наистина шокиран, но съм изключително щастлив, че Тодор Неделев е до мен. Радвам се да го видя как с всеки ден се подобрява. Не мисля, че има нужда да ви обяснявам колко важен е Тошко за Ботев и националния отбор на България".

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК