Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков и административният шеф на клуба Димитър Димитров-Каубоя пристигнаха в 5-то РПУ в Пловдив, където се намира Нджонго Присо. Както вече стана ясно, камерунският футболист на "армейците" беше задържан след края на мача с Локо (Пд), спечелен с 3:0. Причината е, че Присо се е нахвърлил върху полицай в тунела, докато се е прибирал към съблекалнята след червения си картон в 63-ата минута.

Пред районното управление Живков коментира, че процедурата е рутинна, и след като Присо даде обяснения, ще бъде освободен.

"Много съжалява за постъпката си. Всичко става в момент на емоции. Присо се извинява за постъпката си, ще го направи и пред вас", каза шефът в ЦСКА.

"Не се е случило кой знае какво. Гледахме камерите, които са в тунела, няма посегателство върху служител на реда. Присо е бил провокиран с думи по негов адрес. Обиждали са го с "черна маймуна". В момента чакаме преводач от френски, и той ще даде показания пред дознател. След това си тръгваме за София. Сигурно ще има някаква санкция, но нямам представа каква ще бъде тя", коментира Венци Живков.