Скандал беляза победата на ЦСКА в Пловдив срещу Локомотив с 3:0. Попаденията за “червените” реализираха Антон Карачанаков, Нджонго Присо и Жуниор Мораес. Именно с камерунеца Присо е свързан инцидентът. В 63-ата минута крилото на “армейците” получи директен червен картон от съдията Александър Костадинов за разправия с Даксон. Играчът на Локомотив също беше изгонен. На прибиране към съблекалните феновете на Локомотив дълго време скандираха “циганин, циганин” към Присо. Той им отвърна с неприлични жестове с ръце и фразата “F*ck off”.

В тунела камерунецът е имал пререкание с полицаите, нагрубил е представител на органите на реда. След края на мача нападателят се качи в клубния автобус, но беше принуден да слезе и да се качи в автомобила на администратора на ЦСКА Кирил Костов. Присо беше отведен в пловдивско полицейско управление, за да даде обяснение за инцидента в тунела на стадиона.

Според изпълнителния директор на “червените” Венци Живков Нджонго Присо е бил провокиран с думите “черна маймуна”. “Емоциите са взели връх. Ще даде обяснения на полицията и ще си тръгне. Говорих с шефа на охраната. Предизвикан е. Наистина неприятен инцидент”, заяви шефът на ЦСКА./БЛИЦ