ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Побеждаващият наред "Ботев" (Пловдив) приема Щутгарт в изключително важен първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Интригуващият двубой стартира в 20:30 часа на "Лазур". Очевидно стадионът в Бургас е на кадем за "канарчетата", които на съоръжението на Черноморец вече разбиха Астана (5:0) и Зрински (2:0). И днес край морето ще е жълто-черно и верните привърженици на славния пловдивски клуб ще изпълнят до краен предел трибуните. Именно мощната подкрепа на бултрасите се очаква отново да окрили избраниците на Станимир Стоилов, които са готови за нов подвиг.

Щутгарт обаче е доста по-тежко изпитание в сравнение казахстанците и босненците, с които "Ботев" се справи до момента в Лига Европа. Бившият отбор на Красимир Балъков не е непреодолимо препятствие, така че пловдивчани имат пълното право да мечаят европейският им полет да продължи.
 
Германският съперник, главно в лицето на Фреди Бобич, вече демонстрира спокойствие относно крайния резултат, уповавайки се на класата си. Швабите обаче тепърва провеждат предсезонната си подготовка и пристигнаха в Бургас без няколко контузени играчи. "Ботев" пък вече изигра 4 мача в евротурнирите и два за първенството. Отборът на Станимир Стоилов се намира в отлична форма и днес ще се опита да потвърди това. Огромен плюс за "канарчетата" са верните им фенове, които знаят как да уплашат всеки противник. Атмосферата на "Лазур" и тази вечер ще е неописуема, а играчите на Мъри добре осъзнават какъв шанс им се открива и със сигурност ще се опитат да се възползват от него и да направят така, че дълго след мачовете с Щутгарт да се говори за тях. 
 
Единствената въпросителна пред Стоилов преди днешния двубой е в атака. Валери Домовчийски изтърпя наказанието си и ще може да играе. По-вероятно е обаче той да остане на пейката, а Мъри да не пипа титулярната единайсеторка, на която се довери при успеха с 2:0 над Зрински. На вратата ще е Адам Стаховяк, а пред него в защита - Йордан Христов, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров и Веселин Минев. В средата на терена се очаква да бъдат Томаш Иршак и Борис Галчев, а пред тях - Ромарио, Тодор Неделев, Мариян Огнянов и Абел Анисе. Както е известно, Мъри не може да разчита на контузените нападатели Вандер Виейра и Иван Цветков.
 
В Щутгарт иамт далеч повече проблеми. Треньорът Бруно Лабадия не може да разчита на новите попълнения Марко Рохас и Серджан Сарарер, както и на Кристиан Гентнер, Мартин Харник и Патрик Функ. Петимата дори не дойдоха за мача в България. Нападателят Какау пък най-вероятно ще остане резерва, докато атаката на германския тим ще води Ведад Ибишевич. 
 
Досега Щутгарт е изиграл 8 мача срещу български отбори и има положителен баланс - 3 победи, 4 равенства и само 1 загуба.

"БОТЕВ" (Пловдив) - ЩУТГАРТ

Лига Европа, Трети квалификационен кръг
Бургас, стадион "Лазур"
Съдия: Лий Пробърт (Англия)
Пряко по ТВ7
 
  botew.jpg
"БОТЕВ" (Пловдив): Адам Стаховяк, Йордан Христов, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров, Веселин Минев, Томаш Иршак, Борис Галчев, Мариян Огнянов, Абел Анисе, Тодор Неделев, Ромарио Кортзорг
Резерви: Росен Андонов, Артур Енрике, Костадин Дяков, Георги Сърмов, Луис Педро, Станислав Костов, Валери Домовчийски
Контузени: Вандер Виейра, Иван Цветков
Наказани: няма

stutt.jpg
ЩУТГАРТ: Свен Улрайх, Константин Рауш, Георг Нидермайер, Сердар Ташчъ, Антонио Рюдигер, Артур Бока, Мориц Лайтнер, Ибрахима Траоре, Александру Максим, Мохамед Абделауе, Ведад Ибишевич
Резерви: Торстен Киршбаум, Кристиан Молинаро, Даниел Швааб, Тунай Торун, Уилям Квист, Тамаш Хайнал, Какау 
Контузени: Мартин Харник, Марко Рохас, Серджан Сарарер, Патрик Функ, Кристиан Гентнер
Наказани: няма


БАЛАНС НА "БОТЕВ" (ПЛОВДИВ) В ЕВРОПА
КЕШ/ШЛ: 4 мача, 1 победа, 3 загуби
КНК: 12 мача, 6 победи, 2 равенства, 4 загуби
УЕФА/Лига Европа: 26 мача, 8 победи, 7 равенства, 11 загуби
Общо: 42 мача, 15 победи, 9 равенства, 18 загуби

БАЛАНС НА ЩУТГАРТ В ЕВРОПА
КЕШ/ШЛ: 29 мача, 9 победи, 8 равенства, 12 загуби
КНК: 13 мача, 7 победи, 2 равенства, 4 загуби
УЕФА/Лига Европа: 128 мача, 67 победи, 25 равенства, 36 загуби
Интертото: 22 мача, 14 победи, 2 равенства, 6 загуби
Общо: 192 мача, 97 победи, 37 равенства, 58 загуби