Шефът на Локомотив (Сф) Николай Гигов коментира пред журналисти треньорската рокада. "Знаете, че във всеки клуб, по всяко едно време, може да се наложи такава смяна. Стефан Генов си подаде оставката тази сутрин и аз му я приех. В рамките на около час се случи тази рокада и аз смятам ,че тя ще бъде за добро”, заяви босът.

Той бе запитан дали треньорската смяна е била направена заради декларацията на феновете, поискали наскоро наказание за собствения си клуб, защото „железничарите” и Славия „от години уреждат мачове”.

"Няма никаква връзка с декларацията, всеки може да пише каквото си иска. Въпросът е да играем по-атрактивен футбол. Димитър Васев ще бъде треньор, а негови помощници ще са Диян Петков и Христо Коилов. Този тандем класира за последно Локомотив в турнира на УЕФА, а Васев е последният капитан, който вдигнаа купата (през 1995 г. - б.р.). Надявам се сега да му се случи същото като треньор, каза още Гигов.

- Изключително важно е представянето ни за купата, тъй като там с два мача можем да си осигурим участие в Европа. Няма притеснения относно оцеляването ни и смятам, че след четвъртък и неделя тези притеснения ще отпаднат. Всяко ново нещо се прави с цел да става по-добре, надявам се така и да се получи. Вече ще наблюдавам нещата по-изкъсо, малко ги бях изпуснал през последните 2 години."