Ръководството на Черноморец (Бургас) изпрати съобщение до БЛИЦ, че всичко с осветлението на стадион "Лазур" вече е наред.

От 21:00 часа стартира срещата с Литекс отначало, от която снощи се играха само 14 минути. Токов удар прекъсна мача при резултат 0:0. Проблемът не беше отстранен близо 20 минути, което принуди съдията Ивайло Стоянов да прекрати двубоя. Много от прожекторите не функционираха и на "Лазур" бе мрачно. Това попречи на нормалното провеждане на двубоя.

"Тази сутрин бе сформирана оперативна група, която извърши детайлен оглед на съоръженията по осветлението на стадиона. Групата установи, че няма неизправности в централния комуникационен център на захранването. При проверка на един от управляващите кабели бе установена липса на напрежение. Дефектиралият проводник вече е заменен и в момента текат проби на осветителната система, придружени от профилактика на всички съоръжения", информираха от Черноморец.

По-рано ви съобщихме, че ръководството на "акулите" реши да пусне билети на нулева стойност за тези, които желаят да наблюдават мача тази вечер. Зрителите, които са си закупили пропуски за двубоя, получават правото да влязат безплатно на следващия домакински мач на отбора, срещу представен входен билет.

Тази сутрин футболистите на Георги Василев направиха тонизираща тренировка. Отделно занимание проведоха играчите, които не попаднаха в групата за мача с Литекс. /БЛИЦ