Бившият футболен рефер Димитър Димитров, известен с прякора Каубоя, не е разрешил на няколко медии да получат акредитации за мача ЦСКА – Бешикташ тази вечер. Същият заема поста административен директор на клуба от Борисовата градина. Сред ощетените са агенция БЛИЦ, Канал 3 и други. Случаят е прецедент в последните десетина години, тъй като никога в този период не е имало дискриминация от страна на “червеното” ръководство към определени медии.
 
Когато потърсихме пресслужбата на ЦСКА за коментар, оттам хитро се измъкнаха: “Ние не знаем защо така се е получило. Обадете се на г-н Димитър Димитров. Той определяше кои медии колко акредитации да получат.”
 
Ето какво заяви самият Каубой пред БЛИЦ: “Хващате ме неподготвен. В момента съм в автомобила, а списъкът е в моята канцелария на стадиона”.
 
След това хитрецът Димитър Димитров нагло попита: “Ама вие подали ли сте навреме молба за акредитации?”
 
След нашия отговор, че сме подали в определения ден и час, Каубоя измънка: “Не знам, не знам, с нищо не мога да ви помогна”
 
Действията на Каубоя (а може би и на така наречените “крале на боклука”) са типични за тоталитарната епоха, когато на футболни мачове се допускаха само послушни журналисти. Явно в ЦСКА комунизмът продължава да тлее.
 
БЛИЦ обаче научи друго – че Каубоя е раздал част от журналистическите акредитации на хора, които нямат нищо общо с нашата професия.
 
Така или иначе репортери на агенция БЛИЦ ще бъдат на стадиона довечера и ще отразят мача с Бешикташ и отзвуците след него за своите читатели.