ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Членът на Управителния съвет на Левски Борислав Георгиев взе отношение и по темата за дълговете, които клубът има към бившия собственик Васил Божков и негови фирми. Юристът съобщи, че в рамките на една година размерът на глобите, които „сините“ плащат заради поведението на своите фенове е нараснал 3,5 пъти.

„Може би на темата "Васил Божков" би следвало да се отдели отделна пресконференция. Дълг има. Към кого, не мога да ви кажа. Не е към Божков, а към негови фирми. Казаното от него, че няма да търси сумите нито мога да потвърдя, нито отрека. Въпрос е на задълбочен правен анализ. Въпреки огромното ми желание не мога да отговоря на въпросите. Без да познавам в детайли нещата, без да съм разговарял с Божков, не мога да дам оценка. В правния мир всичко е възможно“, обяви Георгиев.

„Всички финансови резултати са добри, но има и негативни обстоятелства, които влошават ситуацията в клуба. Глобите през цялата 2022 година са в размер на 120 хиляди лева. Тази година общо са в размер на 428 хиляди лева от първенството и участието в евротурнирите. Оставям на вас да прецените каква е причината за това. Само ще посоча някои обстоятелства. Разбирам отношението на нашите фенове към националните герои, но УЕФА не проявява такова разбиране. На реванша с Шкупи имаше един плакат в чест на Тодор Александров, но УЕФА не е длъжна да познава историята на всяка държава и приема всяка такава проява за обидна за другата страна. Считам, че тези неща трябва да са ограничени. Тези 428 хиляди лева можем да ги внесем януари и февруари, ако постигнем споразумението за насрочване. НАП трябва да се произнесе до края на януари. Имаме уверението, че можем да получим коледен или новогодишен подарък. Ще има споразумение за разсрочване, въпросът е кога ще се случи. За финансовото състояние на клуба имаме ръст на приходите повече от 10%“, поясни членът на Управителния съвет.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

„Декември обикновено е слаб откъм продажба на билети, но предстоят коледни празници. Феновете купуват, стока има. Като цифри не мога да кажа, че ръстът е навсякъде, имаме и спад. В приходните части от УЕФА имаме ръст 54%, от продажба на стоки до ноември над 13%, продажба на билети над 10%, от трансфери над 100%“, разкри юристът.

„Притеснително е, че имаме спад при членските и абонаментните карти. Всички знаете причините. Трябва да се преустанови малката война между феновете. Левски е на всички и не може да е залог на една личност или група от хора с различни интереси, някои от тях неясни. Адмирирам феновете, че казаха, че са намерили хора и спонсори. Няма лошо, има ред. Входира се искането, дали е обезпечено с гаранция или не. Всичко друго са интерпретации. В средносрочен план е именно постигането на разсрочването. Без него няма държавна или частна структура, която да преговаря с нас“, разясни Георгиев.

„Предплатените вноски, за които говорих от спонсора, са изравнени и сме влезли в ритъм. Без да получаваме пари, сме си покрили разходите. Не казах нищо за разходната част. Исках да допълня, че балансът на едно дружество е огледало. Колкото повече се печели, се харчи. При нас не е така. Запазили сме разходната част като през 2022 година, най-вече откъм заплати. От тази гледна точка има пълна прозрачност и в ревизионният акт е установено. Разход са глобите от БФС и УЕФА“, допълни членът на УС на Левски.

„Както всички знаете пазарът на акциите е свободен. Всеки може да прехвърля своите акции на други акционери. Те са около 10%. Какво променя това, че 10% са прехвърлени на някого. Каквито идеи има, нашият клуб е отворен. Който е бил на Общото събрание го казах, стига да не са химери. Има идеи, има инвеститор, има човек, който иска да помага, има начини да влезе в контакт с нас. За нас са важни гаранциите, за да няма недомислици“, коментира Борислав Георгиев.