Голмайсторът на ЦСКА 1948 и Efbet Лига Ивайло Чочев също като звездата на Лудогорец Кирил Десподов се надява на трансфер в чужбина. 30-годишният халф говори на пресконференцията на "червените" след края на сезона.

„Направихме много добър сезон с трето място и финал за Купата. Може би остана горчивината от загубения финал и се надявам догодина отново да стигнем финал и да го спечелим. Искам да благодаря на всички треньори, съотборници и хората, които работиха в клуба. Мисля, че всеки даде всичко от себе си. Идва най-трудното. Очакванията ще са по-високи след третото място", започна Чочев.

Чочев заслужи "Златната обувка" в Еfbet Лига, нареди се сред легенди

"Имам договор с клуба, усещам се добре. Ако пристигне много добра оферта, ще седнем на масата и ще преговаряме, но сега изцяло съм фокусиран върху представянето в евротурнирите. Не ми беше цел в началото на сезона да стана голмайстор с оглед позицията, на която играя. С наближаването на края на сезона започнах да си го поставям като цел. Радвам се, че станах голмайстор, за мен това е голям успех. Радвам се и че се завърнах в националния отбор, ще дам всичко от себе си. Чест и отговорност е да се играе за националния отбор“, продължи асът на ЦСКА 1948.

„Очаквам два тежки мача, няма леки мачове в Европа. Повечето момчета не ги познавам, защото се викат вече по-млади. Познавам ги от терена. Надявам се да направим добър отбор, добър колектив, да покажем добри игри в двата мача. Ще е много тежко. Всички отбори много надграждат и играят силов и динамичен футбол. Моята работа беше да показвам добри игри на клубно ниво. Постигнахме целите си и се надявам, че съм помогнал с доста. Може би треньорите са сметнали чак сега, че съм готов за националния. Играл съм доста мачове в чужбина, от мен се изисква да изляза и да показвам това, което показвам и в клубния отбор“, коментира Ивайло Чочев.

"Надявам се треньорът да ми даде почивка, колкото имат и другите. Все пак мисля, че всеки има нужда да се откъсне от футбола и да обърне внимание на семейството си и да зареди“, завърши с усмивка голмайсторът на първенството и получи шеговит отговор от Стойчо Младенов, че ще почива само два дни.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

* Десислава Комарова/Startphoto.bg