Асът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев изрази задоволството си от представянето на тима до момент в Еfbet Лига. Опитният полузащитник е на мнение, че това, че той бележи голове е принос на целия отбор и се надява "червените" да продължат да се борят за челните места. 

В момента ЦСКА 1948 оглавява класирането с 14 точки след 4 победи и 2 равенства. Вторият ЦСКА има 13 точки, но и мач по-малко.

29-годишният Чочев получи днес в пресклуб „България“ за трети път традиционната статуетка, която се връчва на най-добрия футболист за кръга. След като за миналия сезон той бе избиран два пъти от футболните треньори за №1 в 7-и и 15-и кръг, сега призът е за четирите му попадения във вратата на Ботев (Враца) при убедителната победа с 5:2. Головата фиеста донесе на Чочев 14 от общо 18-те гласа на футболните треньори, участвали в анкетата. Само два гласа останаха за Димитър Митков, а по един получиха Бирсент Карагарен (Локомотив Пд) и Евгений Сердюк от Черно море. 

Сензацията на БЛИЦ е факт! Стойчо и ЦСКА 1948 си стиснаха ръцете

"Това, че бележа голове е добре свършена работа от целия отбор. Да се надяваме, че всички ще започнат да вкарват. Целите на нашия треньор са всеки мач да излизаме за победа и три точки. Надиграваме се с всички. Няма как Любослав Пенев да не ни помага, знаем какво е постигнал във футбола. Лесно се работи с него. Бил е велик голмайстор, казва ни къде да заставаме, за да вкарваме", обясни Чочев.

"Доброто ни партньорство с Георги Русев се дължи на това, че играем много време заедно. Той е в страхотна форма. Ролята ми не е да вкарвам, но така става за момента. Надявам се да продължим с победите. В момента съм изцяло концентриран върху представянето си с екипа на ЦСКА. Ако пристигне добра оферта, защо да не се върна в чужбина", каза той.

"Лудогорец е един от най-добрите отбори в България, играхме скоро с тях. Взехме точка, можехме да победим. Защо да не ги бием в Разград, когато дойде мачът. Нов треньор имаме в националния отбор. Дано имаме повече успехи и да има добри резултати. Да се надяваме, че Младен Кръстаич ще закара България на голям форум", коментира още националът.

"Пенев ни казва, че излизаме всеки мач за победа, няма как да не мислим за някакъв трофей. Ако не трофей, то поне да се преборим за челните места“, каза още Чочев.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023