Председателят на съвета на директорите на "Сердика спортни имоти" Людмил Лазаров направи изявление пред медиите след срещата с ЦСКА и министъра на спорта Радостин Василев. Той обяви много интересна новина, свързана със строежа на нов стадион на „армейците“. Малко по-рано единият от съсобствениците на ЦСКА Юлиан Инджов обяви, че нещата са сложни и е малка вероятността да се стори нов стадион. Лазаров обаче каза, че е възможно да се стигне до положителен за "червена" България обрат

"След срещата съм обнадежден, че ще можем да направим крачка и да вървим напред. Постигнахме някои договорености във връзка с нашите натрупани взаимоотношения през годините. Мисля, че в скоро време ще имаме реализация на идеята за инвестиция в ново спортно съоръжение. С тази среща направихме сериозна крачка напред. Министърът се ангажира с проблема, свързан с ПУП на „Борисовата градина“. Мисля, че ще реализираме проекта с изменението на плана за устройство“, обяви Лазаров.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Вторият проблем е с Панчарево, тъй като това се води земеделска земя. Трябва да променим статута, но ние поехме ангажимент, че тези проблеми ще бъдат изчистени. Започваме да вадим документи, строителни книжа. Постигнахме договореност при учредяване на смесеното дружество ЦСКА да бъде освободен от всякакви разходи от момента, в който стадионът е в новото дружество. В момента, в който то бе учредено бе решено ЦСКА да не плаща наем. Това е решение на Министерски съвет - за учредяване на съвместно дружество. То ще е с 50 процента участие на държавата чрез "Сердика спортни имоти" и 50% с ЦСКА", допълни представителят на „Сердика спортни имоти“.

"Подготвени са проектоустав на новото дружество, споразумението за прекратяване на старите взаимоотношения. С решение на Министерския съвет ще апортираме "Българска армия" и комплекса в Панчарево на новото смесено дружество. Влизайки в това дружество ЦСКА ще е освободен от наем, а ние започваме събирането на всички документи. Наемът, който се дължи към момента не може да бъде опростен. Подобренията, които са направени в Панчарево - една част от тях ще ги приемем за сметка на наема. Останалата част ще я изплатят. Капиталът на новото дружество засега е 46 милиона. Държавата влиза с апорт в новото дружество, а ЦСКА с парична вноска 23 милиона лева. Останалите средства се набират чрез инвеститори. Издаде ли се строително разрешение - няма връщане назад. Нашата идея е да се започне изцяло ново строителство, но това зависи от Столична община и ПУП на "Борисовата градина". Строителството се извършва чрез провеждане на процедура - конкурс за избор на изпълнител. Това дружество върви по общия ред. Ще има поръчка, в която ще се избере строител. Дружеството е държавно, щом има документи, никой не може да ги оспори. В случай, че се провали строителството, държавата си запазва активите в това дружество. Нашата идея е да се събори всичко до основи и да се построи ново модерно съоръжение", каза още Людмил Лазаров.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022