Бразилският полузащитник Даксон Да Силва може да играе за Локомотив (Пловдив) още на финала за Купата на България срещу Лудогорец на 16 май. Футболистът бе спипан с допинг, но шансът да бъде оневинен е доста сериозен. От Българския олимпийски комитет правят всичко възможно, за да придвижат максимално бързо случая с футболиста на "смърфовете", предвид големия обществен интерес. Това заяви председателят на Дисциплинарната комисия към БОК Николай Маринов.

Той пояснява, че по всяка вероятност комисията ще се събере за заседание в понеделник, макар да разполага със срок от един месец да разреши случая с бразилеца. Така се очаква съдбата на Даксон да бъде решена преди финала за Купата срещу Лудогорец на стадион „Лазур“.

Маринов поясни пред "Меридиан Мач", че случаят е доста специфичен, тъй като не става въпрос за системна употреба на допинг, а лекарска грешка. Въпреки това пред Даксон стои вероятността за наказание от три месеца. Не е изключено обаче той да бъде напълно оневинен.

Въпроси обаче предизвиква количеството от веществото метилпреднизолон, открито в пробата на футболиста. Според информация от БОК, Даксон е дал проба с доста по-голямо съдържание на веществото, отколкото предполага споменатото от щаба на Локо (Пд) третиране чрез мазане.

"Елементарна сметка показва, че по три пъти на ден да е било третирано мястото с този медикамент, пак няма да се постигне такова количество. Трябва да са го наливали с кофи“, учудват се от БОК.