Талантливият африкански нападател Ибрахима Драме дебютира днес за ЦСКА в контролата с Бдин (Видин), спечелена от "армейците" с минималното 1:0. 16-годишният сенегалец изигра силни 30 минути в двубоя, в който "червените" разочароваха с колебливите си действия срещу втородивизионния тим. Драме обаче впечатли с мощната си физика и отличните отигравания на топката. Младокът извеждаше Присо и Адемар сами срещу вратаря на Бдин, но те не успяваха да се разпишат. Той също не можа да вкара в първия си мач за ЦСКА, но справка в интернет показа, че само преди месеци е реализирал хеттрик във вратата на Манчестър Юнайтед - нещо, с което много малко футболисти биха могли да се похвалят.

Драме, както и още няколко млади африканци пристигнаха в ЦСКА от катарската люпилня за таланти "Аспаъйр Академи". В края на юли 2011 година снажният сенегалец прави сензационни игри на турнир за юноши в Северна Ирландия. Там отборът на "Аспайър" изненадващо печели купата, а Драме става голмайстор на надпреварата с 9 попадения. На финала африканците разбиват с 5:1 юношеската формация на Манчестър Юнайтед, а срещата се играе пред близо 10 000 зрители. Три от головете са на Драме. Младокът се отчита и с асистенция, каквато прави и Седрик Чуто, който в момента също е на проби в ЦСКА.

В състава на африканските таланти тогава блестят още от дошлите на проби при "армейците" - Абдула Хишам и Сюлейман Коне. Последният също игра днес срещу Бдин, но не направи нищо запомнящо се.