Звездата на Левски Гара Дембеле спечели първи приз със синята фланелка. Френският нападател бе избран за най-добър футболист за първия кръг в "А" група, след като донесе победата на "сините" с 1:0 над ЦСКА. Дембеле днес получи наградата си в "Пресклуб България".

"В българското първенство има много добри отбори. Шампионатът е труден. Аз обаче съм тук от пет месеца и се адаптирах много бързо. С добрите тренировки в Левски постигнах това ниво. Аз съм нападател и всички, които играят срещу мен са ми неприятели. Ако играят грубо, ще ме мотивират още повече. Доволен съм, че съм част от Левски. Не гледам на себе си като на звездата в отбора. Ние сме едно семейство. Честно да ви кажа, чувствам любовта на хората. Те ме разпознават по улиците. Хубаво ми е, че става така. Тази известност ми доставя удоволствие. Мисля да вкарвам още голове", заяви Гара Дембеле.

"Ще се стремя да вкарвам, но има и по-слаби мачове. Трябва да се знае, че има неща, като временна форма и умора, които са неизбежни. Това е футболът. Мога да кажа само, че винаги ще давам всичко от себе си. Рано е да говорим за трансфери. Към днешна дата имам договор за 3 години с Левски. Не мисля за друго. Ако дойдат предложения и оферти, може да ги обсъждаме. Знам откъде идвам и знам, къде искам да стигна", допълни още голмайсторът на Левски.

"Искам да отбележа нещо. За пет от деветте ми попадения ми подаде Дарко Тасевски. Така, че тези голове са и негови. Ние сме един отбор. Той се превърна в Дарко Пасевски", каза с усмивка на лицето Гара Дембеле. /БЛИЦ