„Ботев” (Пловдив) и ЦСКА решават съдбата на ... „Левски” в Коматево днес. В 15:30 часа двата тима ще излязат на терена, а привържениците на „сините” чакат с трепет този двубой. „Канарчетата” ще гонят задължителен успех, с който да заемат шестото място в класирането преди разделянето на първенството на две шестици. Ако пловдивчани успеят да прибавят три точки към актива си срещу ЦСКА, то „Левски” ще бъде в долната половина на таблицата и ще запише най-лошото класиране в своята история. Именно затова се стигна до парадокса привържениците на „Левски” да подкрепят ЦСКА в тази среща. Ако „червените” стигнат поне до равенство, то „сините” ще останат на шесто място.

Навръх 103-ия си рожден ден „канарчетата” са пределно мобилизирани да победят ЦСКА. В тима настроението е приповдигнато след успеха над Локомотив (Пловдив) и всички в тима са надъхани за нова победа.

От своя страна „червените” също има за какво да гонят победата. ЦСКА записа две загуби от началото на пролетния дял от „А” група и това позволи на Лудогорец да излезе на първо място в класирането. „Червените” водят битка за титлата с разградчани и евентуална трета загуба ще намали значително шансовете им за краен успех.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов вероятно ще заложи в атака на новото попълнение Стефан Николич, който ще заеме място на Аурелиен Жоаким, който имаше проблеми през седмицата и дори бе пред изгонване заради интервю в Люксембург. Марин Оршулич и Стивън Сънди са с натрупани картони и евентуални предупреждения днес те ще пропуснат първия мач на тима след разделянето на „А” група на две шестици.

Треньорът на „Ботев” Петър Пенчев също има проблеми заради отсъствията на Мариян Огнянов и Цветелин Чунчуков. На терена ще е опитният Иван Цветков, който ще си партнира в атака с Момчил Цветанов.

„Ботев” (Пловдив)ЦСКАcska.JPG
Пряко по Диема Спорт
15:30 часа, Коматево
Съдия: Никола Попов



Вероятни състави:
„Ботев”: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Даниел Златков, Пламен Николов, Филип Филипов, Милен Гамаков, Томаш Иршак, Лъчезар Балтанов, Божидар Васев, Момчил Цветанов, Иван Цветков

ЦСКА: Максим Уваренко, Венцислав Василев, Александър Тунчев, Марин Оршулич, Тончи Кукоч, Стивън Сънди, Маркиньос, Тони Силва, Хуан Фелипе, Луис Соарес, Стефан Николич

Любопитни факти:
*”Ботев” спечели последните си два шампионатни мача и не допусна гол в тях

*ЦСКА загуби последните си два мача от „А” група и не вкара гол в тях

*”Ботев” е в серия от 12 шампионатни мача без равенство

*ЦСКА не е губил три последователни мача от „А” група от есента на 1984 година

*”Ботев” допуска средно по 1 гол на мач като домакин от началото на сезона

*ЦСКА е отборът с най-добра защита в „А” група – 13 допуснати гола или средно по 0,61 на мач

*До момента в „А” група двата тима са изиграли 120 мача, от които ЦСКА има 71 победи, „Ботев” е печелил 26 пъти, а 23 мача са завършили наравно

*В Пловдив балансът е 22 победи за „канарчетата”, 12 равенства и 26 победи за ЦСКА

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015