Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Националният стадион "Васил Левски" няма да може да се използва за футболни мачове повече от месец, което засяга и вечното дерби Левски - ЦСКА. Съоръжението е центъра на София ще бъде затворено за ремонт от 22 август до 30 септември, информира Дарик радио. Причината – смяна на тревното покритие, както и планирани два концерта - на Ед Шийрън на 31 август, и на Андреа Бочели на 14 септември.

Ориентировъчно и все още неофициално в този период ЦСКА посреща Ботев (Пловдив), после е символичен гост на Левски, а също така "червените" приемат Берое. Броят на засегнатите домакински мачове на ЦСКА е по-малък, тъй като в началото на септември има пауза в клубния футбол заради националните отбори - България гостува на Беларус на 5 септември, а 3 дни по-късно посреща Северна Ирландия в двубои от Лигата на нациите.

Дербито Левски - ЦСКА е от осмия кръг и е планирано за средата на септември. Досега през последните години за двубоите между "сините" и "червените" е използван само "Васил Левски". Сега обаче това ще бъде невъзможно. Това означава, че или мачът ще бъде отложен за изиграване след 30 септември, когато съоръжението ще е на разположение за футболните тимове, или Левски – ЦСКА евентуално може да се проведе на „Георги Аспарухов“ без гостуващи фенове на "армейците". Тепърва обаче тези хипотези ще се обсъждат обстойно чисто административно и логистично.

БЛИЦ представя: Пълната програма на сезон 2024/25 в Първа лига