БЛИЦ пита феновете: Как ще завърши баражът с Унгария?

Селекционерът на България Георги Дерменджиев даде пресконференция преди полуфиналния плейоф за класиране на европейското първенство срещу Унгария. Мачът е утре от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Дерменджиев изрази мнение, че този двубой и евентуално следващият (б.р. - срещу Румъния или Исландия) е много важен за нацията като цяло, за да може младите хора да видят какво означава страната ти да участва на европейско първенство. Селекционерът засегна и темата за трансфера на Кирил Десподов в Лудогорец.

"Десподов е професионалист и където реши, там ще отиде да играе. Ако се наложи да играе за националния отбор, ще направи максималното", каза Дерменджиев.

"Георги Костадинов е капитан на националния отбор. Винаги е нужен и ще помогне на отбора с присъствието си. Филип Кръстев има контузия, тренира индивидуално, но за следващите мачове ще бъде готов", коментира спецът за контузените си играчи.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Настроението е добро. Мачът се чака от много време, знаете защо се получи така с отлаганията. Мисля, че отборът е готов, но важното е утре на терена какво ще направят играчите. Що се отнася до титулярите - наясно съм с тях. Напрежението е малко по-голямо и аз се опитвам да го туширам, за да избегнем емоцията, която може да не ни донесе добро", продължи Дерменджиев. 

"За футбола е много добре, че ще има публика. Това ще допринесе за атмосферата. Хората чакат този мач от много дълго време", каза специалистът.

"Анализирали сме абсолютно всичко - както негативните, така и позитивните страни от последните мачове. Надяваме се, че лошият късмет ще се обърне. Унгария е един много добре балансиран отбор, който е в подем. Аз искам да сме много концентрирани и да не правим грешките от последните два мача. Готови сме на всичко. Така че не изключваме продължения и дузпи. В подобен двубой всичко е вариант. Утре с Унгария и дай Боже следващият е най-важният мач за нацията, за да може подрастващото поколение да види какво означава едно европейско първенство", добави Георги Дерменджиев.

Програма на нашата група в Лигата на нациите

Снимки: АНТОН УЗУНОВ