Един от собствениците на ЦСКА Димитър Борисов намекна, че почти сигурно голмайсторът на тима Янис Зику ще напусне през зимата. “Червените” приключиха есенния дял от първенството с равенство 2:2 вчера с Лудогорец. Тимът от Разград е есенен шампион с 36 точки, “армейците” също са с 36, но с по-лоша голова разлика.

“Не мога да задържа Янис Зику. Той има сериозна оферта от корейски отбор като заплата и трябва да е мазохист, за да остане тук”, заяви Борисов, който днес присъства на удължаване на договора с основния спонсор “Глобул”.

На въпрос дали след смятаната на старши треньора, отборът е успял да надгради, Димитър Борисов каза: „Естествено, че има надграждане, отборът играе много по-добре, отколкото преди. Вие знаете, че преките съперници “Левски” и Литекс ги победихме, а с Лудогорец направихме хикс, все пак бяха първи и втори в класирането.“

Шефът заяви, че е гледал на запис вчерашния мач с Лудогорец, тъй като по това време е пътувал. “По принцип вчера беше добър двубой. На мен ми хареса, независимо че играхме на приливи и отливи. И Лудогорец игра на приливи и отливи - заслужено равенство. Не съм гледал мача, бях на път, не ме вълнува г-н Домусчиев, не е коректно да давам отговор на нещо, което не съм чул”, коментира Борисов.

Босът на “червените” допълни, че не очаква помощ от премиера Бойко Борисов, който декларира, че търси голям спонсор за “Левски”. “Премиерът е помагал и на нас косвено. Какво е направил за “Левски”? Търси им спонсор. Ние си имаме спонсор", завърши шефът на ЦСКА./БЛИЦ