ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Дисциплинарната комисия на БФС определи наказанието на защитника Сашо Александров от Черно море, който повали на земята съдията Стефан Спасов в срещата с "Левски", състояла се вчера на "Герена". Бранителят на "моряците" е със спрени права за 6 мача, а освен това му е наложена и парична глоба в размер на 2500 лева.

При определянето на санкцията от Дисциплинарната комисия приложиха член 23. ал. 2. т.Д от Дисциплинарния правилник, който гласи следното: "блъскане – Лишаване от състезателни права за 6 срещи и глоба в размер на 2500 лева".

Ситуацията с повалянето на Стефан Спасов беше в 74-ата минута на първия 1/8-финал за Купата, който "Левски" спечели с убедителното 4:0 вчера. Пастата отсъди дузпа за нарушение на Сашо Александров срещу Кристовао Рамос. Играчът на Черно море обаче протестира бурно, засили се към рефера от Перник, удари го и го събори на земята. След това Спасов се изправи и стори логичното - вдигна червен картон на защитника, който няма да играе в следващите 6 мача на "моряците".

Две от тях Александров ще изтърпи тази есен - гостуването на "Ботев" (Враца) за първенство на 9 декември и реванша за Купата с "Левски" на 15-и. След това бранителят ще гледа съотборниците си отстрани и в 4 мача от пролетния полусезон.