До една година затвор грози Гара Дембеле. Нападателят на "Левски" престоя в ареста, след като бе спипан да кара пиян в Студенстки град с 1,6 промила алкохол, както и с фалшива шофьорска книжка.

Справка на БЛИЦ показа, че наказателният кодекс за шофиране в пияно състояние гласи, че който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода до една година.

Минималното допустимо количество за шофиране е 0,5, а Гара го е надхвърлил три пъти. За тези престъпления обаче често се прилага освобождаване от наказателна отговорност с налагане на глоба от 500 до 1000 лева или 300 часа общественополезен труд.

Стана ясно още, че Дембеле е буйствал и в Седмо Районно. Звездата на "Левски" размахвал юмруци и не искал да му слагат белезници. Това принудило полицаите да използват сила и да задържат футболиста в ареста. Както е известно, при освобождаването си Гара бесня пред чакащите го журналисти, сграбчи един от микрофоните и го хвърли на земята.

Французинът с малийска кръг вчера не тренира със "сините", но днес трябва да се яви на "Герена". Заниманието на "Левски" е от 16 часа на "Герена". /БЛИЦ