Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев разкри след победата с 2:0 над ПСВ Айндховен колко пари е спечелил клубът до момента от безпогрешния си ход в Лига Европа. В касата на разградчани се очаква да постъпят над 5 милиона евро, а сумата може още да набъбне. Домусчиев каза, че ще реинвестира парите в клуба, както и обеща да бъде привлечен поне един футболист през зимата, с който още повече да се вдигне класата на отбора.

Босът е много доволен от успеха и заслуженото класиране на 1/16-финалите. За предстоящия на 16 декември жребий Домусчиев каза, че предпочита Лудогорец да не се пада със съперник от Русия или Украйна. 

"Имаме още един мач. Играем за точки и за коефициант - за нас и за България. Мисията ни е да победим и в Загреб, да приберем и парите от победата, защото и те са нужни на клуба. С днешния мач гоним печалба от 5 милиона и 400 хиляди евро. Ще ги реинвестирам в клуба - нови игрища, селекция и в новия стадион, за който преговаряме с общината”, разкри босът на разградчани.

„Ще се наложи да привлечем едно, максимум две попълнения от типа на Мисиджан. Надявам се, че ще успеем да се договорим с клубовете на играчите, които харесваме. Трудно е да се каже дали ще продаваме. Ако дойде впечатляваща оферта, тъй като цените на водещите ни играчи много се вдигнаха, тогава можем да продаваме. В момента нищо конкретно не може да кажа”, продължи пред БНТ Кирил Домусчиев.

„Наистина като успехи сме печеливш проект. Но от гледна точка на финанси все още не сме. Сега спечелените пари ги реинвестираме обратно в клуба”, каза босът.

"Въпрос и на шанс е докъде можем да стигнем в Лига Европа. Може да ни се падне много силен отбор, може и много слаб. Специално на мен не ми се иска да ни се падне руски или украински тим. Българите традиционно играем трудно срещу такива съперници. Видяхте мачовете с Черноморец (Одеса), които ни бяха най-тежките", добави Домусчиев.

"Ние не разсъждаваме от гледна точка на парите. Добре знаем, че ако се паднем с голямо име, ще имаме повече приходи. Но не това е най-важното. Предпочитаме отбори от Централна и Западна Европа, включително Англия. На 1/16-финалите ще е най-важно да преодолеем съперника", каза босът на разградчани.

"Във ВИП зоната беше много интересно тази вечер. Имаше около 30 холандци, фенове на ПСВ, и 30-ина наши гости, пак холандци, които са ни бизнеспартньори. Наши клиенти, дистрибутори от Холандия на продуктите ни. Получи се интересно събитие. Моите гости бяха с фенски артикули на Лудогорец, другите холандци с шалчета на ПСВ. Няма нищо лошо в това. Партньорите ми дори много се радваха, даже малко се понапиха. Повечето от тях са фенове на други клубове. Бях им осигурил пропуски и за "Филипс стейдиъм". Тогава бяха много сюрпризирани. И днес като бихме, се увериха, че не сме случаен отбор", добави Домусчиев.