Треньорът на Левски Ратко Достанич даде пресконференция преди решителната среща с ФК Баку. Утре от 20:30 часа на стадион "Георги Аспарухов" "сините" приемат азерите в реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. В първата среща в Баку двата отбора извъртяха равенство 0:0.

"Всички в Левски знаем, че никак няма да ни е лесно утре. Излизаме в изключително важен двубой, това е мачът на годината. ФК Баку са добър отбор, видяхме го още в първата среща. Ако трябва ще играем 120 минути с тях, но не искам да се стига до дузпи", заяви Достанич.

"Левски винаги играе за победа. Ще търсим гол още от първата минута. За нас е много важно да дадем най-доброто на терена и да си свършим работата. Надявам се това да стане утре. Желаем силна подкрепа от трибуните. Феновете могат много да ни помогнат да елиминираме ФК Баку. Само победа ни устройва. Не мислим за друг краен изход", продължи треньорът на Левски.

Сръбският спец добави, че здравословното състояние на контузените доскоро Дарко Тасевски и Жоазиньо вече е добро. "Щом са в групата, значи ще разчитам на тях", каза Достанич.

Треньорът на Левски е спокоен, тъй като имал заместник на Владимир Гаджев. Твърдият титуляр в състава на "сините" се контузи срещу Литекс преди дни, а днес претърпя операция в Барселона. Владо е със скъсана предна кръстна връзка и увреден менискус от двубоя с "оранжевите" и ще се завърне в игра чак след Нова година.

"Владо беше много важен футболист за нас. Съжалявам за контузията му. В Левски винаги е имало добри футболисти. Всеки един от тях може да го замени. Нормално е да съм на ясно с титулярния състав, но не мога да ви го кажа", сподели Достанич. /БЛИЦ

ТОВА Е ФК БАКУ

Първата среща (0:0): Георги Петков спаси Левски в Баку