Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев говори днес пред журналистите. Майкъла седна на мястото, което преди него освободи Миодраг Йешич.

“Тук съм пред вас, за да ви обясня някои работи. А не да чета в жълтата преса, че ние боядисваме фасадата на стадиона. Това не е боядисване, а най-новата технология. Никой не гледа какво беше преди и какво правя сега на "Армията". Не съм "строителя", а мениджър, който е построил 16 сгради, пет от които са печелили "сграда на годината". Скоро ще ви покажа какво е направено на "Армията". Преди, когато се разхождаш в коридорите при дъжд, на всеки ъгъл имаше по една кофа, за да се събира водата. Вижте какво е сега. Трудно ми е, но строим нови терени”, започна Майкъла, след което дискусията се въртеше около ремонта на стадион “Българска армия”, както и за състоянието на тима. Част от журналистите нападнаха и разкритикуваха шефа за цветовете на новата фасада на стадиона, които са преобладаващо сиво и по-малко червено.

“На Байерн стадиона е червено и бяло, нали. На “Левски” ще бъде изцяло син”, каза журналист, на което Георги Илиев отговори: “Оформянето на фасадата не би трябвало да засяга никого. Защо да е в червено и бяло. Стига вече с тая запалянковщина. На Челси стадиона какъв е, а на Ливърпул, а на Манчестър Юнайтед. Вие ми казвате три, аз ви изреждам тридесет. В такива цветове е проектът – такъв ще бъде. Хайде, стига вече! Не е сериозно това. Не ме интересуват Байерн, Майерн и че при тях стадионите са в червено. Сега цветовете са ви проблемите, а преди три месеца други ви бяха исканията.”

“Аз защо не ви питам вие кога ще имате хубав офис? Знам в каква мизерия работите всички, все пак 20 години давам интервюта, ходил съм навсякъде. Не ми правете такива сравнения. Това, което се прави тук е коренно различно от стореното от Славия, Локо София и т.н. Не коментирам “Левски”, нормално е да получат лиценз. С какво стадион „Славия“ е по-хубав от „Българска армия“ и има лиценз. Не говорим за стадионите в Перник, Враца, на “Ботев” и Локомотив Пловдив. Това са смешни стадиони. Същото се отнася и за Черно море. Какъв е проблемът на ЦСКА?“, запита Илиев.

“Визията на стадиона е дело на един от най-добрите проектанти в България. Новите терени отпред ще струват около 750 000 лева. Аз съм единствения, който е взел пари от Титан за ремонт. Ще сложим броячи на входовете. Това, което го виждате тук, е 100% на Титан, но и на мен, защото аз съм ги накарал да извадят пари. Стадионът бе със статут на паметник на културата. Вече имаме необходимите разрешения. Сектор В целият ще е покрит. Сектор Г струва около 100 000 лева и може да се направи за 40-50 дни, ако имаме парите”, каза още директорът.