Фен № на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето, отговори чрез агенция БЛИЦ на декларацията, която ръководството на “червения” клуб разпространи.  
 
“Господата от “Титан” получиха най-големия кредит на доверие от публиката от новата история на ЦСКА. Феновете и сектор Г преглътнаха много тежки моменти, даже и драмата с напускането на Любо Пенев, при когото тимът играеше силно.  
 
Съгласен съм с една от точките във въпросната декларация: “провокациите, предизвикани от група „професионални” организатори, които явно обслужват интереси различни от тези на ЦСКА.”. Съгласен съм при едно условие – че ръководството на клуба визира онази група от неделния мач в Перник, която с едно свое движение зачеркна всичко. Става въпрос за групата от 60 господа. Ако тях имат предвид шефовете на ЦСКА,  аз ги подкрепям на 200 процента. Бяхме върнати във времето, когато големият, силен и гладен примат изяжда малкото и беззащитно приматче. Върнахме се в праисторическа епоха и отъпкахме човешката цивилизация.  
 
Преди 6 дни имах рожден ден. Моят празник беше уважен от Димитър Борисов, който ме нарече “нещо светло в историята на ЦСКА”, който ми каза, че се възхищава от това, което съм направил за ЦСКА. Че цени градивната критика, че имаме права на нея. Ние му отговорихме, че въпреки идването му на рождения ми ден, протести ще има. И Борисов прие това. Ако той е част от ръководството на ЦСКА, нека обясни как за 6 дни - от 20 октомври до днес 26 октомври – Димитровден, Димитър Ангелов от нещо в светло се превърна в... паразит. Да каже кога е казал истината и кога е излъгал. Или причината да стана паразит е онзи протест, на който 15 хиляди човека вдигнаха плакати и настояха за: “Стадион, школа, адекватно управление и вън боклуците от ЦСКА!”. Вашият бизнес, г-н Борисов, е в сферата на чистотата и е нормално да изхвърлите боклуците от дома си, от стадиона, от квартала, от сърцето си.
 
Сега по въпроса за прословутите 3000 лева. Нека да стане ясно. Клубът на привържениците на ЦСКА получаваше 3000 лева, с които пари извършваше стюардска дейност, организираше екскурзии, снабдяваше се с фойерверки и транспаранти. Въпросните пари не бяха давани за охрана, а за ХОРЕОГРАФИЯ. В счетоводството на ЦСКА няма документ, на който да пише ОХРАНА, а ХОРЕОГРАФИЯ. От тези 3000 лева 2000 отиваха за стюарди. Фенклубът на ЦСКА няма лиценз за охранителна дейност. Нека тези пари не бъдат умножавани по 2, по 3, по 10 или по 100, а да бъдат закръглени на 27 милиона лева, които Димитър Борисов е инвестирал. След като ги е инвестирал, защо не можем да си платим наема, тока, такса смет. Тогава нека вината бъде прехвърлена на мен, ако трябва с някого да си измият ръцете. От тази декларация “ухае” на мръсотия и воня. Колкото и черен да стана, природно съм се родил по бял и в никакъв случай няма да придобия вида на субект от Централна Африка.
 
Повече от всичко на света се моля господата Борисов и Иванов да успеят. Нека им е ясно на тези господа, че аз обичам ЦСКА. Аз се моля президентът на ЦСКА да работи така, както правеше полковник Миланов в началото и в средата на 80-те години. Като отговорен човек. ЦСКА е елитарен клуб. Клуб, който е уважаван и обичан и в него се е работило правилно, за да бъде обичан. Нека Борисов вникне какво чувстват момчетата с червени шалчета и да разбере болката им. ЦСКА е клуб с традиция, а тя означава вечна борба за първото място, силна детско-юношеска школа и редовно плащане на ток, наеми и задължения. През 1985 година, когато бяха разформировани ведомствените отбори, се видя какво значи една армейска школа, един отбор с един трениращ човек – Димитър Пенев. Школа, която роди легендарното трио Стоичков-Любо Пенев-Костадинов.
 
Не искам Димитър Борисов и Иво Иванов да се провалят. Защото, когато се проваля Борисов, се проваля ЦСКА, когато се проваля Иво Иванов, се проваля ЦСКА. Нека им е ясно на тези господа, ако я нямаше публиката, те нямаше да станат президенти, защото ЦСКА нямаше да го има. Моля се на Бог ЦСКА да го има!
 
Не съм узурпирал сектор Г. Аз имам една единствена седалка, на която стоя от години. Там ме е завел баща ми, а аз съм завел сина ми. И се моля един ден синът ми да заведе моя внук там.
 
Аз не мога да бъда враг на ЦСКА. Аз ще бъде коректив на всеки, който е дошъл в ЦСКА. Вие разполагате не само с акциите, господа, но и с чувствата, възторга, радостта, мъката и сълзите на всички, които обичат ЦСКА.
Най-лесно е да смениш 7-8 треньора и 2-3 спортни директори, а после да кажеш, че виновен е Дучето. Гордея се че няма човек, на когото съм безразличен. Това означава, че поне съм личност. Ще се боря докрай за доброто на ЦСКА. Нямам претенции да бъда водач и лидер. Но ще кажа – водачът, лидерът в сектор Г се формира в сектор Г, а не във Владая. Нито пък в боксовия клуб Локомотив Сф. Аз съм в този сектор от 1975 година и ще остана там, докато съществувам. Не съм се скарал с нито едно от тези момчета, с които съм бил на хиляди мачове. Гордея се, че с тези, с които съм тръгнал на мач, аз съм приятел и до днес. Аз човек в този сектор не съм ударил. Нека им е ясно на тези господа какво значи уважение. Нека им е ясно, че страхът е много силно чувство, но не е вечно. То е силно само до момента, в който субектът ти вкарва страх. Но любовта към ЦСКА е вечна.
 
Протестът: “Стадион, школа, адекватно управление, вън боклуците от ЦСКА” не е хаос, дестабилизация, а израз на тревога и чувства към любимия отбор. Само човек, който не обича ЦСКА, не може да не желае съдържанието на този протест да не се сбъдне. В края на краищата всички искаме да се приберем в нашия дом – “Армията”. Искаме нашите деца да имат условие за израстване, за тренировка, организация, отговарящи на името и целите на великия ни клуб. Човек, който няма дом, е бездомник, човек, който няма бъдеще, няма как да се реализира. Бъдещето на нашия клуб са децата. Ние искаме на терена да са онези дечица, които са били в сектор Г. И знаят какво значи да се бориш и да победиш. Защото публиката точно това пее: “Победа и пак победа, ние пеем само за победа”.
Адекватно управление значи всичко, но не и онова, което се случи в Перник с онези 60 господа. Значи всичко, но не и девето място, но не и канцеларии без ток, но не и всеки ден съдебни процеси. Какъв по-нормален протест? Да беше обиден някого? Да е имало нещо извън рамките на закона?
 
В тази държава протестират срещу президента, премиера, но никой не си позволи да реагира по този начин. Безгрешни хора няма. Същността на протеста е да се чуе думата на народа. Та 15 хиляди човека вдигнаха тези плакати, което означава масово недоволство. Този, който не е искал, този, който не обича и не тъгува за ЦСКА, нямаше да вдигне плакатите.
 
Имаше един мъдър човек в ЦСКА – Миодраг Йешич. Той повтаряше една поговорка, гласяща следното: Това, което не искаш да го видиш и в 10 огледала да го търсиш, пак няма да го видиш”. Всички огледала на света да го закараме в Титан, това, което не искате да го видите, господа, няма да го видите. Вие притежавате моя, нашия клуб. Моля се да успеете, но не с такива декларации. Много ще ви бъде трудно по този начин. Довършете си ремонта, оправете школата, първия отбор, върнете ни на Армията. Спрете да сменяте треньорите и спортните директори като носни кърпички. Намерете човек, който може и знае.
 
През март тази година в промеждутъка на мачовете с Локо Мездра и Левски имаше пресконференция, която я дадохме аз и г-н Владимир Владимиров от клуба от Подуене. Именно на нея... аз моля да бъде изваден онзи кадър, в който аз казвам: От днес клубът на привържениците не желае да се занимава със стюартска дейност. Нека тя бъде извършвана от професионалисти в тази сфера.
Напомняме, че има едно лице, което бута две пана преди нахлуването в Мездра. При добро търсене това лице може да бъде видяно между стюардите.
 
И накрая ще повторя още веднъж – аз винаги ще бъда в сектор Г, ние винаги ще протестираме – мирно, интелигентно. Защото, когато нашият клуб е болен, болни са и нашите сърца, а сърце мъжко не иска да гледа мъка и агония, то желае адекватно управление, сила и победи.”
ДИМИТЪР АНГЕЛОВ-ДУЧЕТО