Бразилският тимове Васко да Гама и Форталеза проявяват интерес към халфа на Лудогорец Алекс Сантана, който е бил потърсен от тях началото на тази година, съобщава ESPN.com.br.

„Да, липсва ми много. Пълните стадиони, публиката, първенствата. Няма една причина. Но имам договор с Лудогорец и би било несправедливо да кажа, че съм нещастен или че търся изход. Тук винаги са се отнасяли с уважение и обич, така че трябва да внимавам да не бъда разбран погрешно. Мога да се върна по всяко време, но тук винаги са се отнасяли добре с мен”, заяви бразилецът пред изданието. 

"Наистина е приятно да видя тази обич, защото това е знак, че си върша добре работата. Играчът живее не само от лоши съобщения и ругатни. Просто бих искал да бъда в организиран клуб и да имам възможности да печеля титли“, добавя Сантана, който вече има 61 мача и 10 гола за "орлите" от Разград.

„Това е първият ми опит в чуждестранен отбор, така че успях да извлека много положителни неща. Тук е друга култура, те имат други навици. Винаги е добре да можете да научите за други култури, кухни и вярвания извън Бразилия. На терена стилът на игра е малко по-различен от нашия, но нищо, към което да не можете да се адаптирате. Разчитах и ​​на бразилците, които са тук през този период, което ме улесни да се разбираме“, завършва халфът на шампионите.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022