Водещата фигура около смяната на собствеността в ЦСКА Емил Димитров коментира актуалната тема. Както БЛИЦ вече ви съобщи, във вторник (21 август) ще бъде учредено новото акционерно дружество ЦСКА Възраждане. Новината беше потвърдена от депутата. Той потвърди, че са водени преговори с Хосе Мария Бакеро, който евентуално да стане спортен директор на “червените”.

“С Бакеро са проведени само предварителни преговори. Дали ще дойде?! Той е дал принципно съгласие, ако Христо Стоичков заема пост в новото управление. Добре познавате Христо Стоичков. Той няма да говори на тема ЦСКА, докато не се изчистят юридически нещата. Той ще стане президент на ЦСКА. Случи ли се това нещо аз преставам да се занимавам и ставам само фен. Новото управление да решава всичко”, заяви Емил Димитров пред Канал 3.

“Още преди няколко дни казахме, че въпросните фирми веднага ще дадат 5 милиона лева на ЦСКА. Подчертавам, това са пари за текуща издръжка, а не за покупка на акции или покриване на стари задължения. Все още не знаем какви задължения има ЦСКА, преглежда се финансовото състояние на клуба. Регистрацията на новото акционерно дружество не трябва да отнеме повече от една седмица, така че в началото на септември вече всичко трябва да е наред”, допълни депутатът./БЛИЦ