Бирсент Карагарен бе избран от спортните журналисти за „Футболист на годината“ на Пловдив за 2022 г. Това стана в традиционната анкета на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронното онлайн издание TempoNews.net. Бившата звезда на Локомотив (Пловдив) и настоящ играч на ЦСКА 1948 спечели приза, след като събра 75 точки. Френският голмайстор на Ботев Антоан Бароан остана втори в класацията с 32 точки.

Третото място заслужи нидерландският ас Ботев (Пловдив) Елвис Ману с 26 точки, а четвърти е съотборникът му Виктор Генев със 17 точки.

Капитанът на Локомотив, трикратен и миналогодишен победител в анкетата – Димитър Илиев, остана на петото място с 14 точки. След него е хърватският титулярен вратар Динко Хоркаш, който събра 9 точки, с една повече от капитана на Ботев Тодор Неделев, който се нареди на седмото място.

По-нататък в класацията са младежкият национал на "канарчетата" Атанас Чернев с 6 точки, звездата на Марица Валери Домовчийски – с 5 точки, Мартин Паскалев – с 3 точки, Ивайло Димитров и Георги Аргилашки с по 1 точка.

36 спортни журналисти от 25 медии гласуваха тази година в шестото поредно издание на анкетата „Футболист №1 на Пловдив“.

В номинациите на спортните журналисти Бирсент Карагарен бе поставен 19 пъти на първото място.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023