Първата футболна среща, която ще се състои на терените на новата национална футболна база Бояна ще бъде между отбор на служителите на БФС и Медия Юнайтед (сборен журналистически състав). Новината обяви заместник-изпълнителният директор на централата Павел Колев.

Той добави, че въпросната среща ще бъде насрочена в по-подходящо време като климатични условия и ще бъде излъчена пряко в канала на БФС в Youtube.

Павел Колев каза в шеговит тон, че се опасява от опита на журналистическата формация, която се превръща във фаворит в двубоя.

През пролетта на базата ще се играят и мачове на юношеските национални отбори. Възможно е и някой от квалификационните турнири за юноши и младежи да се проведат на терените на базата в Бояна.

Сградата на улица "Иван Асен" в центъра на София, която до момента се ползваше от ръководството на БФС, ще бъде използвана от комисиите, Зоналния и областния съвет на БФС, както и отделите и направленията.

Ръководството, международният отдел, треньорите на националните отбори, счетоводството и деловодството вече се местят в административната сграда в Бояна.