Ръководството постави целта пред треньорите и футболистите на "Левски" за пролетната част от сезона. След паузата "сините" са на трето място с 43 точки, на 10 от лидера Лудогорец. В първия пролетен мач "Левски" приема Славия в неделя (22 февруари) от 16:15 часа на "Герена."

"За мен успех ще бъдат 20 победи. Това ще бъде и целта на "Левски". Мястото, което ще постигнем, е отделно. Това минава през спечелване на купата и по-предно класиране в първенството. Дали "Левски" ще стане първи, Божа работа. Единственото ми притеснение е, че отборът няма да бъде съставен за първия мач. Надявам се с влизането в плейофите отборът да покаже истинското си лице", заяви Христо Йовов, който спази обещанието си и даде пресконференция след края на втория лагер на "сините".

По повод двубоя със Славия Христо Йовов не забрави да припомни гафа с изпуснатата титла от миналия сезон: "Не мога да се притеснявам от Славия с цялото си уважение към тях. Повечето футболисти знаят какво означава този мач. Специално аз имам доста сантименти от гостуването на Славия на "Герена" и искам да победим безапелационно. Няма да го чуете от мен да го кажа за друг отбор, но специално за този мач се надявам момчетата да осъзнават какво ни отне Славия."