Валери Божинов е променен и осъзнал каква възможност за спасение на кариерата му дава "Левски". Това заяви днес на пресконференция спортният директор на "сините" Христо Йовов.

На въпрос, кой спечели от сделката, "Левски" или Божинов, Йовов отговори: "Трансферът на Валери Божинов е огромен успех. Надявам се Валери да е оценил, че "Левски" е много голям клуб, да ни помогне, както и ние да му помогнем. Не очаквам чудеса от него. А и не казвам, че той ще играе, защото имаме трима класни нападатели. Аз лично като директор мисля, че "Левски" спечели с привличането на Божинов. Ако такъв играч с такава визитка е чужденец и дойде в България, ще се пише повече за него. Не че не сте му обърнали внимание. Но той е звезда, както всички футболисти на "Левски". В частните си разговори с него той е осъзнал напълно какво му предоставя "Левски". Ние също осъзнаваме какъв футболист взимаме. Надявам се в края на сезона всички да сме доволни и това да е добър трансфер и добро развитие на Валери, на който мястото му е в добър отбор в Европа."

"Аз слагам "Левски" над всички. Когато отборът върви, аз съм си свършил работата и обратното. Затова се водя от тази максима, "Левски" преди всичко", каза още Йовов./БЛИЦ