Общинският съвет в Пловдив ще реши как да бъдат финансирани двата стадиона на пловдивските грандове Ботев и Локомотив. Днешната сесия се очаква да бъде изключително разгорещена, като за първи път на нея ще има масирано фенско присъствие от страна и на двата тима.

До този момент има едно официално внесено предложение от кмета Здравко Димитров, което е за осигуряването на 22,5 милиона лева за "Колежа". В началото на седмицата той обяви, че ще го изтегли, като това е възможно в началото на днешната сесия. 

Другият вариант е то да бъде преработено в движение. 

В същото време се подготвя предложение от страна на ГЕРБ, което е за равно финансиране на двата обекта - по 16,3 млн. лева. Общата сума от над 32 млн. лева трябва да бъде разпределена в три бюджетни години по 10 млн. лева.

За "Колежа" средствата ще бъдат за цялостно завършване на Етап 1 плюс козирка над целия стадион. За "Лаута" парите ще са за индексация на сегашния договор плюс втория етап за централния сектор и вертикалната планировка. Освен това ще бъде сформирана и комисия, която да направи одит на извършените дейности по стадион "Христо Ботев", която и да следи разходването на средства в бъдеще.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023