ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич даде интервю пред руската медия „Спорт Експрес“. Бизнесменът говори по няколко основни за "канарчетата" теми. Той обясни, че "жълто-черните" никога не са обмисляли да отменят контролите си с руски опоненти и само Левски от българските тимове го е направил.

„Струва ми се, че само Левски от българските отбори отказа да играе срещу руски противници. Това е тяхно вътрешно решение. В Турция българските тимове премериха сили с руски. Що се отнася до нас - просто искахме да се изправим срещу добри опоненти и затова не отменихме контролите. Дори не сме мислили да го правим", обясни Зингаревич.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Срещу Спартак показахме добро отношение. Стремим се да печелим всеки мач. Възможността да се изправиш срещу толкова силен противник не се появява много често", каза милиардерът. 

Зингаревич продължи с целите си с Ботев, както и с темата стадион „Христо Ботев“. За „Колежа“ очаква положителна развръзка до десетина дни. 

„Развитието на проекта Ботев (Пловдив) е в ход. Най-важният въпрос за нас е изграждането на нов стадион. В следващите дни той трябва да се реши. Става много бавно, но в следващите десет дни очаквам управата на Пловдив да вземе решение за останалата част от финансирането на проекта. Надяваме се до края на годината стадионът да бъде напълно завършен. 

Чисто спортно-технически – аз дойдох в Ботев преди две години. В първия сезон заехме трето място в българското първенство. Този сезон от самото начало нещата не вървят толкова добре, затова сменихме треньора (б.р. - начело на Ботев застана Бруно Балтазар). Но като цяло проектът се развива. Мисля, че перспективите са добри", каза Антон Зингаревич.

„Все пак основната ни цел е не толкова шампионската титла, колкото постоянното участие в евротурнирите. Шампион на България е Лудогорец вече 11 години подред. Затова не си поставяме такава цел – шампионска титла. Първата задача е да влезем в европейските турнири, втората е развитието на млади играчи. Разбира се, с поглед продажбата им - това е основният принцип на проекта", каза още босът на Ботев.

Toй говори и за финансирането на футболен клуб в родината си - "В Русия е доста трудно. Участвам в проекта на Академия Виста в Геленджик, сътруднича с тяхното ръководство. Виждам смисъла там. Но да развиеш футболен клуб в Русия... Всичко е много трудно, имайки предвид и лимита, и като цяло настоящата ситуация в света. Според мен младежта и младежкият футбол са нещо, което наистина можеш да правиш. Но това е игра за дълго време. Така че все още няма такива планове".

"Има доста богати хора, които финансират спорта в Русия, не само във футбола. Те го правят по различни причини. Лично аз гледам на футбола като на бизнес", подчерта Антон Зингаревич. 

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК