ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Хиляди фенове на Ботев излязоха на протест по улиците на Пловдив тази вечер. Футболните запалянковци изразят недоволството си от некачествено и забавено строителство на стадион "Христо Ботев". 

Те настояват за незабавен ремонт за сметка на строителя на некачествено изпълнените СМР. Сред конкретните искания е и изпълнение на целия покрив върху четирите сектора с целево отпуснатите 12 милиона лева кредит. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Протестиращите настояват за повече прозрачност при разходването на публичните средства отпуснати за строителство на клубното съоръжение.

Привържениците на Ботев направиха шествие по някои от централните булеварди в града, а крайната точка на протеста е площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на община Пловдив.

Бултрасите носеха и знаме, на което пиеше „Колежа или смърт“.

"Протестът днес не е за пари. Искаме с отпуснатите 12 милиона лева да се завърши козирката с покрив и да се пуснат четирите сектора и строителят за негова сметка да поправи некачествено извършените дейности, които установихме при инспекцията.

Изобщо не искаме да говорим за пари. Не искаме да политизираме протеста. Той няма нищо общо с никакви избори. Искаме "Колежа" да бъде завършен с отпуснатите пари до ниво мачове в "А" група с 4 сектора и покрита козирка", коментира Борис Гиздаков - председател на Сдружение ПФК Ботев.

Инциденти на протеста към момент няма. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Снимки: Traffic News