Привържениците на "Левски" са твърдо зад Христо Йовов. Само преди часове Бижутера обяви на "Герена", че при сегашната ситуация няма как да остане в клуба. Вече стана ясно, че Тодор Батков реши да си измие ръцете с бившия нападател и да го разкара от отбора, предприемайки някакви промени след слабото представяне и най-вече загубата с 0:1 от Локомотив (София). Още след мача в петък треньорът Антони Здраков каза, че е готов да си тръгне, но ще остане начело на тима поне до сряда. Тогава Батков се прибира от Барселона и трябва да обяви какво ще се случва.

Със сълзи на очи Бижутера заяви, че най-вероятно напуска и му е мъчно за любимия отбор. Феновете обаче веднага се застъпиха за него. Многобройната агитка на "Левски", която се яви в зала "Универсиада" за финала по баскетбол между "сините" начело с Константин Папазов и Черно море, на няколко пъти скандира името на Йовов още преди започването на мача.

Странното при случая с Бижутера е, че снощи е бил освободен от поста спортен директор по решение на Батков. Днес обаче адвокатът позвънил на треньора Антони Здравков и му казал да предаде на бившия нападател, че го оставя и няма да го маха. Самият Йовов пък призна, че преди четири седмици казал на Батков, че иска да напусне, което обаче не се случило и той сега съжалява.

"Тогава г-н Батков ми каза: „не, не напускай, не ме оставяй сам“. Може би това ми беше грешката. Трябваше да си тръгна още тогава", каза днес Йовов.

При това положение не е напълно ясно дали спортният директор остава. Бъдещето на Йовов ще се изясни след завръщането на Батков от Барселона в сряда. Дотогава остава и треньорът Антони Здравков, но какво ще става след това - май и самият Батков още не знае.

Article.jpg