Членът на Националния фен клуб на "Левски" Петър Димитров заяви по повод декларацията на Лудогорец по адрес на Тодор Батков, че клубът от Разград вече има враг, а не съперник, както досега. Димитров уточни, че феновете ще защитят по същия начин и Георги Иванов-Гонзо, и Иво Тонев и всеки, който е обвързан със "сините".

"Сред нас имаше хора, които приеха много добре проекта "Лудогорец", с много позитивно отношение. Тази декларация обаче показа, че те още не са пораснали. Господа, да уточним нещо - ние бяхме там, където вие сте тръгнали. Става дума за база, публика, треньори, администрация, ръководство.

Моля, не нарушавайте неписаните правила във футбола. А такива са да няма хранилка. Тази ваша атака е и към феновете на "Левски". Няма значение дали е Батков, Гонзо или Иво Тонев. Ние заставаме зад всеки, обвързан с клуба. Да уточня какво имам в предвид под хранилка - тези, които писаха в сайта на Литекс преди време, сега са част от Лудогорец. Текстът на тази декларация е в съшия стил. Група хиени, които сега са на тази хранилка", коментира Димитров пред ТВ7 по време на гостуването на Изпълнителния директор на разградчани Ангел Петричев.

"Ръководството на Лудогорец вече си спечели враг в наше лице. В Разград имаме голяма група фенове и те вече не са съперник. За да стигне Лудогорец там, където ние бяхме, трябва да има уважение между отбори, между президентите.

Да седнат и да говорят помежду си. Те трябва да са пример. Нас, феновете, в Лондон ни посрещнаха на крака в мач от евротурнирите. Случат ли се изброените по-горе неща, футболът ще потръгне", коментира Димитров.

Ангел Петричев сподели мнението на "синия" фен относно отношенията между клубовете на най-високо ниво.

"Споделям казаното за отношенията. Призовавам за това. Разликата е там, че каквото повикало - такова се обадило. Да, искахме уважение, да се признае начинът, по който играе Лудогорец. Не може господин Батков да каже "този отбор дойде от нищото и ще отиде в нищото". Дали е нормално да се говори така, след като този клуб показа за година и половина какво може да се направи? Отборът не е във футбола от няколко години. Има полуфинали за купата на България и няколко мача за влизане в "А" група. Ние война нямаме желание да водим. Целта е да разгърнем проекта и отборът да продължи да радва феновете ни", обясни Петричев.